Keukenhof –  22 maart t/m 13 mei 2018

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van de Nederlandse sierteelt, met de nadruk op bolbloemen. In ruim zeven weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. Keukenhof opent haar deuren voor meer dan 1 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld.

Naast de bolbloemen buiten, zijn er veel meer bloemen en planten te bewonderen. Gedurende het openingsseizoen van Keukenhof kunt u in het Beatrix paviljoen genieten van een prachtige collectie anthuriums. Zowel pot- als snijanthuriums zijn door arrangeur Dries Lecke verwerkt in het Beatrixpaviljoen, onder het thema “Romantiek”. Nieuwsgierig? Van 22 maart tot en met 13 mei is de show te zien bij Keukenhof in Lisse. Laat je verrassen door de prachtige anthuriumshow.

Meer informatie over dit evenement vind je op www.keukenhof.nl.


Kom in de Kas – 7 & 8 april 2018

Altijd al benieuwd geweest hoe de anthuriums groeien, hoe de kas er van binnen uit ziet of hoeveel soorten er nou eigenlijk zijn? Op zaterdag 7 en zondag 8 april 2018 vindt de 41e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openden dit weekend hun deuren van de kas voor het publiek.

Meer weten over dit evenement? Neem dan een kijkje op de website www.komindekas.nl.


Anthurium Hartstichtingcampagne – 1 t/m 30 september

Anthuriumkwekers en -veredelaars zetten zich jaarlijks in om met de verkoop van anthuriums geld op te halen voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting. Van 1 t/m 30 september worden de anthuriums met een speciale Hartstichting-cadeauverpakking verkocht bij onder meer tuincentra, bloemisten en supermarkten. Een deel van deze opbrengs gaat naar de Hartstichting. Ook worden er verschillende collecte-acties gehouden in Nederlandse en Duitse ziekenhuizen, net als afgelopen jaar.

Naast een milieuvriendelijke teelt van een duurzaam product, willen de Anthuriumkwekers zich inzetten voor een goed doel. Daarom komen zij sinds 2014 in actie voor de Nederlandse en Duitse Hartstichting om onderzoek naar hart- en vaatziekten te steunen. Bij vrouwen zijn hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer 1. De signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Daarom moet de kennisachterstand over hart- en vaatziekten bij vrouwen zo snel mogelijk worden ingehaald, zodat er meer levens van vrouwen gered kunnen worden.

Meer informatie over deze actie vind je hier of op www.hartstichting.nl.