Laat je onderdompelen in de betoverende bloemenwereld van Fleuramour – Passion for Flowers. Van 21 tot 24 september staat het Belgische landgoed in Alden Biesen in het teken van bloemen. In een sprookjesachtige omgeving staat het prachtige kasteel in Bilzen een weekend lang in bloei. 

Florale metamorfose

Meer dan 100 bloemenkunstenaars uit 21 landen (uit Europa, Amerika, Azië en Oceanië) zullen het kasteeldomein van Alden Biesen herschapen in een gedroomd toevluchtsoord met 140.000 bloemen, verwerkt in prachtige projecten. Het kasteel, de kerk, de tuinen, de binnenkoer en het buitenhof ondergaan vier dagen lang een florale metamorfose.

Alles uit de kast op vrijdag hoedjesdag

Een leuke jaarlijks terugkomende traditie is ‘hoedjesdag’, dat elk jaar op vrijdag plaatsvindt. Op de openingsdag halen honderden bezoekers alles uit de kast om vol trots met hun floraal gedecoreerd hoedje te pronken. Dat alleen is al de moeite om een kijkje te nemen. Maar wil je het Fleuramour event ‘all-the-way’ meemaken, creëer dan je eigen hoedje. Je ontvangt dan niet alleen een glaasje bubbels, maar maakt ook nog eens kans op een mooie prijs.

The Green Room

Vorig jaar werd één van de grootste kamers in het kasteel ‘The Green Room’ ondergedompeld in anthuriums. De twee designers Peter Boeijkens en Frank Timmerman hebben samen met het Fleur Creatif team The Green Room tot leven laten komen. Door de gehele ruimte stonden diverse levensgrote etagères van top tot teen aangekleed met duizenden anthuriums. Met witte en rode snijbloemen en alles daar tussen creëerden zij een complete anthuriumwereld.

Foto: Piet van Kampen

Aanrader voor de echte groenliefhebbers

Ben je gek op bloemen en heb je nog geen plannen dit weekend? Dan is Fleuramour een enorme aanrader! Dit evenement neemt je mee in hun passie voor bloemen. Je kunt je gemakkelijk de hele dag vermaken met een route door de verschillende vertrekken. De waterburcht, de kerk, de tuinen, de binnenkoer en het buitenhof ondergaan vier dagen lang een florale metamorfose. Kortom, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Meer informatie over dit evenement vind je hier.