Bij de juiste verzorging en optimale condities heeft een gezonde anthurium – ook wel flamingoplant genoemd – glanzende en hartvormige bladeren. Maar soms kan het voorkomen dat het blad verkleurt, een andere textuur heeft en er wat dof uitziet. Wat je het beste kunt doen als de bladeren van je anthurium verkleuren lees je hier.

Wat te doen als de bladeren van je anthurium verkleuren?

Bruine bladranden en bladpunten

Heeft je anthurium bruine bladranden? Dan krijgt de plant te veel of juist te weinig water. Voordat je water geeft, kun je het beste aan de potgrond voelen. Als de potgrond vrij droog aanvoelt kan de anthurium een scheutje water gebruiken, maar is de potgrond vochtig dan kan zij nog wel een week vooruit.

Gele bladeren

Hebben de bladeren van je anthurium een gele gloed? Dan krijgt de plant waarschijnlijk te veel zonlicht en kun je haar het beste verplaatsen naar een plek met indirect zonlicht. Uitgebloeide bloemen, oude en gele bladeren kun je gerust wegknippen, want nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren, geeft de anthurium gewoon weer nieuwe bloemen.

Lees ook: Hoe laat je een anthurium opnieuw bloeien?

Groene bloemen

Komen er nieuwe bloemen uit, maar houden ze een groenachtige kleur? Dan krijgt de anthurium te weinig licht en moet je haar wat dichter bij het raam zetten.

Verschrompelde of gekreukte bladeren

Dit betekent dat je anthurium te weinig water krijgt. Geef in de zomer ongeveer een glas water en in de winter niet meer dan ½ glas per week. Wat je ook kunt doen is wekelijks ongeveer 6 ijsklontjes op het potgrond leggen. Dan weet je zeker dat jouw plant genoeg water krijgt.

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium plant of snijbloemen?

Vergrote, gele of bruine bladeren

Je anthurium krijgt te veel plantenvoeding, dus hou het voorlopig even bij water geven. Je kunt beter te weinig dan te veel voeding geven. Mocht je je plant willen overpotten of bemesten, dan is de beste tijd om dit te doen in het voorjaar. De warmere dagen en het zonlicht zorgen ervoor dat in deze periode de knopvorming wordt gestimuleerd. Gebruik hiervoor speciale anthuriumvoeding. Kijk voor de juiste dosering op de verpakking en gebruik nooit meer voeding dan aangegeven staat op de verpakking.

Meer weten over anthuriums? Check dan de pagina Alles over de anthurium of FAQ.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)