Bij de juiste verzorging en optimale condities heeft een gezonde anthurium glanzend en hartvormig blad. Maar soms kan het voorkomen dat het blad verkleurt, een andere textuur heeft en er wat dof uitziet. Wat je het beste kunt doen als de bladeren van je anthurium verkleuren lees je hier.

Bruine bladranden en bladpunten

Als de bladranden van je anthurium bruin zijn dan krijgt ze te veel zonlicht. Zet hem in dat geval ongeveer een meter verder van het raam af. Komen er nieuwe bloemen, maar ze blijven groen? Dan krijgt de anthurium te weinig licht en zet je hem wat dichter bij het raam. Uitgebloeide bloemen, oude en gele bladeren kun je gerust wegknippen, want nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren, geeft de anthurium gewoon weer nieuwe bloemen.

Gele bladeren

Hebben de bladeren een gele gloed? Dan krijgt de anthurium waarschijnlijk te veel water. Voordat je water geeft, kun je het beste aan de potgrond voelen. Als de potgrond vrij droog aanvoelt kan de anthurium een scheutje water gebruiken, maar is de potgrond vochtig dan kan zij nog wel een week vooruit.

Verschrompelde of gekreukte bladeren

Dit betekent dat je anthurium te weinig water krijgt. Geef in de zomer ongeveer een glas water en in de winter niet meer dan ½ glas per week. Wat je ook kunt doen is wekelijks ongeveer 6 ijsklontjes op het potgrond leggen. Dan weet je zeker dat jouw plant genoeg water krijgt.

Vergrote, gele of bruine bladeren

Je anthurium krijgt te veel plantenvoeding, dus hou het voorlopig even bij water geven. Je kunt beter te weinig dan te veel voeding geven. Mocht je je plant willen overpotten of bemesten, dan is de beste tijd om dit te doen in het voorjaar. De warmere dagen en het zonlicht zorgen ervoor dat in deze periode de knopvorming wordt gestimuleerd. Gebruik hiervoor speciale anthuriumvoeding. Kijk voor de juiste dosering op de verpakking en gebruik nooit meer voeding dan aangegeven staat op de verpakking.

Meer weten over verzorging van je anthurium? Vind hier alle verzorgingstips op een rij.