Sommige drankflessen zijn zo mooi, dat het bijna zonde is om ze naar de glasbak te brengen als ze leeg zijn. Gelukkig hoeft dat niet, want je kunt de flessen gemakkelijk upcyclen naar vazen! Even de flessen goed omspoelen met water, de etiketten eraf weken en de flessen droog wrijven. En dan kun je aan de slag met een mooie compositie! In dit artikel geven we je daar een aantal tips voor.

Flessen upcyclen naar vazen

Flessen verzamelen

Verzamel voor deze DIY je mooiste lege flessen, het liefst in verschillende vormen, hoogtes en materialen. En hoe meer flessen, hoe groter de compositie. Heb je nog een mooie fles staan met een klein laagje drank erin? Misschien kun je dit overgieten in een tijdelijk ander flesje. Alles voor de looks, toch?

Van fles tot vaas

Als je de flessen hebt omgespoeld, begin je met het verwijderen van de labels. Wrijf de flessen droog en vul ze met een laagje water.

Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee

De compositie bepalen

Zet ze vervolgens als vazen neer en speel met de compositie. Met asymmetrie creëer je balans, dus gebruik bijvoorbeeld een oneven aantal en zet ze in groepjes bij elkaar. Het mag lekker speels worden, dus laat een schaal als ondergrond achterwege, want daarmee bepaal je juist een kader.

Bloemen in alle vormen en lengtes

Gebruik bloemen met lange stelen, zodat je ze zelf kunt afsnijden in de gewenste lengte. Voor een speelse compositie werkt het namelijk goed om verschillende lengtes met elkaar te combineren. Zeker bij de bloemen die samen in een vaasje zitten. Let daarbij ook op verschillende vormen en kleuren, zodat het een mooi geheel wordt. Uiteindelijk heb je een compositie waar je niet op uitgekeken raakt!

Flessen upcyclen naar vazen

Onderstaande video kun je als voorbeeld nemen:

@anthuriuminfo

How to upcucle glass bottles to vases #diy #upcycling #flowerarranging #bloemschikken #bloemen #flowers #anthurium #diyidea #homedecodiy #interieurtip

♬ Aesthetic – Xilo

Check ons TikTok account Anthurium Info voor meer video’s!