Als je thuiskomt wil je meteen een fijn gevoel krijgen. Dat zal niet snel gebeuren met een saai en leeg trappenhuis. Dus, hoog tijd om deze een make-over te geven! En dat doe je natuurlijk met planten. Yes, weer een excuus voor nóg meer groen in huis! We verzamelden een aantal tips én een heleboel inspiratie voor een prachtig en sfeervol trappenhuis met planten.

Lees ook: Waar kun je een anthurium plant online bestellen?

De treden van een trap zijn de perfecte plek om je mooiste planten tentoon te stellen. Zet ze wel een beetje aan de zijkant van de trap, zodat ze niet in de weg staan of per ongeluk omver gestoten worden. Houd je van een minimalistische aanpak? Kies dan voor planten en potten in dezelfde kleur als de trap. Zo wordt het een rustig geheel:

Decoreer je trappenhuis met planten: 3 tips

Dat effect kun je ook krijgen door verschillende kleuren anthurium planten te gebruiken, maar die in dezelfde soort plantenpotten te zetten:

Decoreer je trappenhuis met planten: 3 tips

Ben jij meer van het ‘hoe meer kleur, hoe beter’? Dan kun je all out gaan. Zorg er wel voor dat er één basiskleur is, zoals bruin op de onderstaande foto. Zo blijft het toch één geheel, ondanks dat er veel verschillende kleuren en potten gebruikt worden.

Decoreer je trappenhuis met planten: 3 tips

De ruimtes onder en naast de trap worden vaak vergeten. Zo zonde! Zet er één grote of een aantal kleinere anthurium planten neer, om zo de leegte op te vullen:

Verder kun je natuurlijk ook nog denken aan planken om planten op te zetten, hangplanten, of lege stukjes muur.

Lees ook: Zo gebruik je de Flexa trendkleur van 2020 Tranquil Dawn in je interieur