Wist je dat kamerplanten niet alleen voor zuurstof en sfeer zorgen, maar dat sommigen – zoals de anthurium – de lucht ook kunnen zuiveren? Een groot voordeel van planten die de lucht zuiveren, is dat ze kunnen helpen tegen klachten als hoofdpijn, droge ogen, luchtwegproblemen, duizeligheid en concentratieproblemen. Dit zijn klachten die veelal in kantoorruimtes voorkomen. Daarom is het een goed idee om (meer) planten op je bureau te zetten. In dit artikel geven we je daar wat inspiratie voor!

Luchtzuiverende planten

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA deed een aantal jaar geleden onderzoek naar de beste manieren om de lucht in een ruimtestation te filteren. Hierdoor kwamen ze erachter dat bepaalde kamerplanten op een natuurlijke manier giftige stoffen kunnen neutraliseren. Dat betekent een schonere én frissere lucht!

Bij het onderzoek werden de hoeveelheden van de chemicaliën benzeen (wat doorgaans in lijmen, verven, plastic en detergenten zit), trichloorethyleen (oplosmiddelen die in verschillende synthetische materialen worden toegepast) en formaldehyde (een gas dat o.a. bij de productie van leer en tapijt wordt gebruikt) in een ruimte gemeten. Dat deden ze voor- en nadat de planten in de ruimte geplaatst werden. Wat bleek? De anthurium is ongelooflijk effectief in de lucht zuiveren van formaldehyde, ammoniak, tolueen en xyleen.

Bureau aankleden met anthurium planten

Overtuigd? Tijd om aan de slag te gaan! Maak eerst je bureau helemaal leeg, en zet je computerscherm of laptop aan de rechterkant. Dit doe je om ruimte voor de planten te maken, maar het helpt ook meteen tegen afleiding. Zet vervolgens links op het bureau een groepje anthurium planten, van groot naar klein. Hiermee zorg je niet alleen voor een fijn uitzicht, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je je beter kunt concentreren en minder last hebt van klachten als hoofdpijn, droge ogen, luchtwegproblemen en duizeligheid.

Inspiratie: anthurium planten op je bureau

Nog wat inspiratie nodig? Bij deze!

Anthura
Mooiwatplantendoen.nl

De anthurium plant is erg makkelijk in haar verzorging. Ze heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven. Lees via deze link hoe je de anthurium planten op je bureau het beste kunt verzorgen.