Vazen zijn de finishing touch in elk interieur. Ze maken het plaatje compleet. Met elke week andere bloemen in huis kun je al flink variëren. Maar met verschillende vazen wordt het helemaal makkelijk om steeds iets anders neer te zetten. Er zijn momenteel ontzettend veel vazentrends en ik heb ze voor je gespot. Dus laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden en kies jouw favoriet.

Lees ook: 5 opvallende vazen om anthurium snijbloemen in te zetten

Mix and match

Bloemen zijn onmisbaar in huis. Ze zorgen voor instant kleur en vrolijkheid in je interieur. Je kunt ze in een gemengd boeket verwerken, maar los in de vaas staan ze ook prachtig. Het is erg leuk om verschillende soorten vaasjes te gebruiken. Maar wat ook kan, zijn oude glazen zoals longdrinks of limonadeglazen hergebruiken. Allemaal verschillende glazen? Geen probleem. Voor een speels effect is het juist leuk om te variëren in hoogte en breedte. Zolang je ze in een groepje bij elkaar zet, vormt het alsnog een geheel. Gewoon neerzetten zoals je het zelf wilt, handjevol bloemen er in en klaar!

Van oud naar nieuw

Een andere leuke vazentrend is momenteel de flesvazen. Dit zijn transparante, glazen vazen die altijd in je interieur passen in verschillende kleuren en vormen. Je kunt deze natuurlijk in de winkel kopen, maar je kunt ze ook zelf maken van oude melkflessen of struin wat vlooienmarkten af op zoek naar een karakteristiek exemplaar. In elke vaas een eigen bloem of ga voor groot met een samengebonden veldboeket.

 

Ieder z’n eigen vaasje

Je kunt de vazen laten opvallen door contrasterende kleuren te gebruiken. Of het geheel laten samensmelten met de omgeving door het gebruik van ton sur ton. Doordat de lange steel van de anthurium geen blad heeft, gaat alle aandacht naar de bloem en heb je een instant impact. Je kunt ook prima variëren qua lengte van de steel om verschil in hoogte te creëren. Ideaal voor lage vaasjes of glazen.

Lang genieten

Eén van de voordelen van de anthurium is haar lange vaasleven. Snij na aankoop ongeveer 5 cm van de steel af en zet ze in een schone vaas, dan kun je gerust twee weken van je bloemen genieten. Ververs het water van de anthuriums ongeveer één keer in de week en snijd dan meteen een centimeter van de steel af. Zo staan de anthuriums nóg langer te shinen in haar vaas.

Kortom, met bloemen kun je alle kanten op en je eigen stijl benadrukken. Geen zin om het allemaal zelf te doen? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij de bloemist in de buurt.