Het interieur van Madeleine is allesbehalve saai, sterker nog we vinden het prachtig. En in december was het extra sfeervol. Maar ja… als de feestdagen voorbij zijn en de kerstdecoraties en kerstboom uit huis verdwijnen, blijven er wel lege plekken over. Daar kunnen wat ons betreft wel wat anthurium planten staan. Vandaar dat we er als de kippen bij waren om Madeleine te verrassen met prachtige anthuriums, die ook wel flamingoplanten worden genoemd.

Blijvende Bloemenpracht: Flamingo’s

Allereerst een korte introductie: Madeleine is pedagogisch onderwijsmedewerker en woont in een jaren tachtig-woning samen met haar man Juan, drie zonen, twee hondjes genaamd Milo en Pepper, poes Roja en vijf kippen. Sinds 2017 post ze foto’s van haar interieur op Instagram en daar kun je haar vinden onder de naam @Madeleineshouse72.

Rustieke Interieurstijl in de Mix

Madeleine: “Van jongs af aan ben ik gek op het veranderen van het interieur. Mijn moeder zag mij als kleuter al sjouwen met spullen en later als puber verbouwde ik continu mijn kamer. Mijn hoofd staat nooit stil en steeds weer heb ik nieuwe ideeën die ik wil uitvoeren. Voor mij is dat niet vermoeiend. Ik vind het juist ontspannend. Door de jaren heen heb ik een eigen stijl ontwikkeld. Het is eigenlijk meer een mix van allerlei stijlen door elkaar maar met behoud van een moderne en rustieke uitstraling en sfeer. Mijn favoriete kleuren zijn een combinatie van zwart, beige, bruin en taupe.

Blijvende Bloemenpracht: Flamingo's
Foto: @madeleineshouse72

Lees ook: Kerstboom eruit, Anthurium Plant erin

Hoewel ik de woontrends natuurlijk goed in de gaten houd, laat ik ze niet mijn interieurstijl bepalen. En dat is ook een tip die ik graag geef. Kies uit alle wooninspiratie die gegeven wordt via Instagram, tijdschriften of op televisie de elementen die je mooi vindt en wees niet bang om te mixen. Op deze wijze creëer je een eigen sfeer.”

Van Lege Plekken naar Blijvende Bloemenpracht

Nu de kerstboom uit huis is verdwenen heeft Madeleine de lege plek voorzien van flamingoplanten: “Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo erg dat de kerstboom en kerstaccessoires weer weg zijn, maar het laat wel lege plekken achter. Daar heb ik anthuriums neergezet. Ik vind behalve de bloemen ook grote, donkergroene bladeren mooi. Die geven de plant een mooi volle uitstraling. In ons interieur staan nu een mix van bruine, witte en donkerkleurige anthuriums. Die laatste lijken wel zwart, maar dat is natuurlijk een bloemkleur die in de natuur niet voorkomt. De planten staan her en der in huis, maar ik heb er ook een aantal bij elkaar gezet voor een extra natuurlijke uitstraling. Het is extra fijn dat anthuriums bijzonder lang bloeien en daardoor kunnen we volop genieten van de hartvormige schutbladeren.”

Foto: @madeleineshouse72

Terwijl Madeleine lekker in de weer was met de anthuriums knakte er per ongeluk een bloemsteel. Toen ontstond er een creatief idee; ze plukte nog meer bloemstelen van de plant en creëerde een charmant arrangement. “De bloemstelen heb ik in een vaas gezet op de koffietafel. Dat kan prima, want in de flamingoplanten verschijnen vanzelf weer nieuwe bloemstelen!’.

Madeleine richt regelmatig haar interieur opnieuw in. Benieuwd hoe haar interieur er nu uit ziet? Volg haar op Instagram via @Madeleineshouse72.