De gezellige feestdagen zijn voorbij, de kerstboom, versiering en lampjes zijn weg, en er blijft een leeg huis achter. Wat ongezellig he? Maar niet getreurd, de lege ruimte die de kerstboom achterlaat vullen we gewoon met groen. Kerstboom eruit, anthurium plant erin!

Kerstboom eruit, anthurium plant erin

Hieronder delen we twee leuke manieren om het plekje van de kerstboom op te vullen. Wedden dat je de kerstboom dan niet meer mist?

Ga voor een grote anthurium plant

Maak een gezellig hoekje van de plek waar de kerstboom stond. Leg er bijvoorbeeld een schapenvachtje neer, zet er een mand bij met wat kleedjes erin en plaats een grote anthurium plant op de grond. Je kunt ook een aantal kleinere anthurium planten in een grote schaal zetten, voor een extra vol effect.

anthurium plant erin
Foto: Diyou

Of plaats je anthurium plant in een plantenstandaard, zodat-ie wat meer opvalt!

Foto: Diyou

Maak een plantenhoekje

Als je één plant wat weinig vindt, kun je ook voor een plantenhoekje gaan. Dit ziet er meteen gezellig uit! Zet een aantal verschillende soorten planten in diverse groottes op de plek waar de kerstboom eerst stond. Maak hierbij gebruik van een krukje, tafeltje, bankje, plantenstandaard of de vensterbank, om verschillende hoogtes te creëren. Zo wordt het een dynamisch geheel!

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

anthurium plant erin
Foto: Anthura

Lees ook: