Optimaal genieten van één bloem tijdens de feestelijke decembermaand? Denk dan eens aan anthuriums; als losse bloem verkrijgbaar en multi-inzetbaar. Extra fijn: je kunt gemakkelijk drie weken genieten van de anthurium snijbloemen.  Als pronkstuk in een solovaas, als elegante tafeldecoratie of als eyecatcher op oudejaarsavond. Breng een bezoekje aan de bloemist en ga aan de slag. We geven een paar eenvoudige stylingideeën die van december een fleurige feestmaand maken!

Volop variatie met maar een aantal anthurium snijbloemen

Uitpakker

Om de kerstcadeaus onder de boom of op tafel extra feestelijk te maken, pak je uit! Bijvoorbeeld door een aantal anthurium snijbloemen en accessoires zoals dit rendier te gebruiken, creëer je nog meer sfeer en zien je cadeaus er nog mooier uit.

 

Blikvanger

Door ton sur ton te werken creëer je een rustige sfeer. Combineer verschillende vazen met elkaar en pas de kleur(en) van je anthuriums hierop aan voor een stijlvolle blikvanger in huis. Met een paar siergrasjes erbij lijkt het net of er vuurwerk uit de vaas komt.

Lees ook: Kersttafelaankleding met rode anthuriums

 

Volop variatie met maar een aantal anthurium snijbloemen

Spektakel

Een reusachtige, gedroogde sierui (verkrijgbaar bij de betere bloemist) dient als basis voor deze blikvanger. Het lijkt net op vuurwerk. Steek er een paar kleurrijk anthuriums in en… de hartvormige bloemen zorgen voor adembenemend mooi ‘vuurwerk’.

 

Over de anthurium

De eigenlijke bloem van de anthurium is het kleine kolfje, het is echter het grote, hartvormige schutblad dat opvalt. Dat kan soms wel een diameter hebben van 20 centimeter. Het kleurenpalet met een grote diversiteit in tinten varieert van roze tot paars en van wit tot rood. De anthurium staat met gemak 3 tot 4 weken te stralen op de vaas. Belangrijk daarbij is dat het water in de vaas helder blijft.

 

Volop variatie met maar een aantal anthurium snijbloemen

Meer info, tips en inspiratie vind je op Instagram @anthuriuminfo.