Wist jij dat de anthuriums in meer dan 150 verschillende soorten verkrijgbaar zijn? Of je nu houdt van strak en minimalistisch interieur of kleurrijk en bont. Voor elke stijl is er een passende anthurium. Snijanthuriums combineren ook prachtig met verschillende soorten andere bloemen, zoals bijvoorbeeld de Allium.

Do it yourself

Dit vrolijke boeket hebben wij gespot bij Flower Factor en is gemaakt door Floral Designer Roos van Unen. Zelfs een paar anthuriums kunnen al een prachtige toevoeging zijn op een veldboeket. Door een andere bloem uit te kiezen met een vergelijkbare kleur maak je een mooi ton-sur-ton boeket. Het geeft instant kleur en blijft gerust 2 weken staan. Hoe fijn is dat?!

Wil je hier zelf mee aan de slag? Kijk dan hier de Facebook livestream voor de demonstratie!

Verzorging

Een veel gehoorde tip, maar toch goed om nog even te herhalen: snijd je anthuriums altijd schuin af. Dan neemt de bloem meer water op en blijven ze langer mooi. Weet jij hoe je nóg langer kunt genieten van je anthuriums? Snijd elke week ongeveer een centimeter van de steel en ververs het water. Normaal gesproken staan anthuriums al 2 – 3 weken mooi, maar met deze tip staan ze gerust nog een extra week langer!

Exotische bloem

Haar exotische uiterlijk verklapt het eigenlijk al, maar anthuriums zijn van oorsprong tropische bloemen. Hoe toepasselijk is het om op deze regenachtige een beetje zon in huis te halen met deze tropische eye catcher!

Meer inspiratie over boeketten met snijanthuriums? Check dan dit artikel: 5x inspiratie voor een kleurrijk anthuriumboeket