Wat koop je nou voor een plantenliefhebber die jarig is? Een plant, maar daar staat zijn of haar huis waarschijnlijk al vol mee. Gelukkig zijn er nog genoeg andere plant-gerelateerde cadeaus te vinden! Wij zetten een aantal cadeau-ideeën op een rij, waar je een plantenliefhebber ook erg blij mee maakt.

Een stekje

Hoewel een stekje natuurlijk ook een plant is, is hier altijd nog wel een plekje voor te vinden in huis. En gelukkig duurt het ook wel even voordat het een plant van formaat is. Is er misschien een bepaald stekje die hoog op de verlanglijst van de jarige staat? Probeer het te achterhalen en geef op deze manier een nog persoonlijker cadeau dan een ‘normale’ plant.

Boek vol planten

Als het huis al vol met planten staat, is een salontafelboek een welkome afwisseling. Maar dan natuurlijk wel een boek over planten! Om er nog meer over te lezen, leren en fantaseren.

Een aantal aanraders:

  • Groen Geluk: de mooiste planten voor binnen door Maaike Koster & Emma Sibley
  • Wonderplants: planten in je interieur door Irene Schampaert en Judith Baehner
  • Urban Jungle: inspiratie voor een huis vol groen door Igor Josifovic & Judith de Graaff

Stijlvol water geven

Een gieter hebben de meeste mensen waarschijnlijk al wel in huis, maar dat kan natuurlijk veel stijlvoller! Wat dacht je van een gouden of koperen?

Cadeautip: gouden gieter voor de anthurium
Bol.com

Plantenpot met watersysteem

Een stapje verder dan een gieter is een Lechuza plantenpot. Deze potten bevatten een watersysteem, wat ervoor zorgt dat de planten precies de juiste hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben om optimaal te kunnen groeien. Geen omkijken meer naar, dus!

Lechuza plantenpotten met een Anthurium erin
Anthura

Lees ook: Dit zijn de 3 groene trends voor 2018

Bewaar dit artikel op Pinterest:

4 cadeaus waar je iedere plantenliefhebber blij mee maakt