Nu het nieuwe jaar is begonnen is het tijd om de stijltrends van 2019 te bekijken! Onlangs presenteerde trendwatcher Aafje Nijman de drie stijltrends voor de bloemen- en plantensector, die in samenwerking met Bloemenbureau Holland, Tuinbranche Nederland en iBulb zijn ontwikkeld. We kunnen alvast verklappen: de trends zijn zacht, rond, futuristisch en duurzaam. De overkoepelende naam van de trends is Cutting Strings, omdat de veranderingen razendsnel gaan en oude banden doorgeknipt zullen moeten worden. Dit zijn de 3 stijltrends van 2019:

Soft Landing

Bij Soft Landing zien we ronde vormen en zachte materialen. Dit komt voort uit de steeds harder wordende maatschappij, waardoor er meer behoefte aan verzachting is. Bladplanten met harig blad, fijne blaadjes of pluisbloemen versterken dit zachte beeld. Qua kleur worden er vooral pasteltinten gebruikt, maar niet in al te zoete kleuren.

Stijltrends van 2019: soft landing

New Frontiers

Bij deze trend staat een gezonde balans tussen body en mind centraal. In het interieur zien we dit in frisse, geometrische en futuristische vormen terug. Bloemen en planten moeten er fris en clean uitzien, en wit gecombineerd met paars en lila helpt hierbij. Daarnaast komen we kleurgradaties tegen.

Mooiwatplantendoen.nl

Harvesting Elements

Harvesting Elements gaat om overzicht en rust. We gaan terug naar de essentie, met een meer eenvoudige productvormgeving en levensstijl. Het interieur wordt dan ook wat soberder. Duurzaamheid wordt een belangrijk thema, waarbij plastic verleden tijd is en gerecycled materiaal een opleving krijgt. Qua planten zijn droogbloemen en gedroogd blad in opkomst, en qua kleuren voeren wit en grijs de boventoon, aangevuld met zwart en blauw.

Mooiwatplantendoen.nl

Dit zijn de drie stijltrends van 2019! Meer groen-spiratie nodig? Bekijk dan deze 6 blogs over planten.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

De 3 stijltrends van 2019 voor de bloemen- en plantensector