Nu thuiswerken niet meer weg te denken is, en de meeste mensen in een degelijk thuiskantoor investeren is het tijd voor de finishing touch voor je thuiskantoor: kamerplanten! Daarom geven we tips om je thuiswerkplek op te fleuren met kleurrijke anthuriums.

Zo fleur je je thuiswerkplek op met kleurrijke anthuriums

Anthuriums voor gezond binnenklimaat

Onderzoek laat zien: mensen worden blij van groen. En door een stukje natuur in huis te halen, voel je je vanzelf een stukje beter. Planten zorgen ervoor dat je je beter kunt concentreren, ze geven je creativiteit een boost en geven rust. Decoreer je thuiswerkplek daarom voornamelijk met planten die ook zorgen voor een gezond binnenklimaat, zoals de anthurium – ook wel flamingoplant genoemd. Uit onderzoek door Wageningen University & Research blijkt dat deze kamerplant uitstekende luchtzuiverende eigenschappen heeft. Daarnaast zit de flamingoplant vol met fleurige, hartvormige bloemen.

Lees ook: 7 manieren om je planten mooi neer te zetten

Luchtzuiverend

Via het groene blad nemen de flamingoplanten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze worden in de plant en het wortelgestel opgeslagen en afgebroken. WUR heeft in een testomgeving gemeten dat de anthurium meer dan 50% van schadelijke stoffen binnen 24 uur filtert uit de lucht. Na drie dagen is dat bijna 100%. Daarbij geldt wel: hoe meer planten (of hoe groter de plant), hoe sterker het effect. Daarnaast verbeteren flamingoplanten de relatieve luchtvochtigheid zodat je minder snel last hebt van een te droog binnenklimaat. In een gezond interieur heb je minder snel last van bijvoorbeeld hoofdpijn, droge ogen, en futloosheid. Genoeg redenen om je thuiswerkplek aan te kleden met kleurrijke anthuriums. Maar hoe doe je dat? We geven wat tips!

Zo fleur je je thuiswerkplek op met kleurrijke anthuriums
Foto: Breathe&Bloom

Gegroepeerd

Of je nou een heuse kantoorruimte tot je beschikking hebt of je in het zweet werkt aan de keukentafel: groen is er in allerlei soorten en maten en kan dus altijd. Cluster je planten en zet ze in groepjes bij elkaar op je bureau. Variatie is je van het, dus mix die prachtige potten en planten terwijl je een perfecte balans creëert. Op tafel, hangend, in de badkamer, keuken of op kantoor… Zodra er een plek met daglicht is, is er altijd ruimte voor anthuriums.

Zo fleur je je thuiswerkplek op met kleurrijke anthuriums
Foto: Breathe&Bloom

Lees ook: Geef je interieur een frisse update met deze 3 tips

Mix & match

Of je het nu klein houdt of kiest voor weelderig en groots: aan jou de keus. Voor een speels geheel kies je voor grote planten van verschillende hoogtes. Je kunt anthuriums natuurlijk ook combineren met groene bladplanten. De hartvormige bloemen zorgen daarbij voor kleur en vallen extra op.

 

 

Vrolijk gezicht

Flamingoplanten geven een vrolijke touch aan het interieur en zorgen voor positieve energie. Extra vrolijk wordt het wanneer je kiest voor opvallende sierpotten, bijvoorbeeld in de vorm van een gezicht. De bladeren en bloemen van de anthurium vormen dan het ‘kapsel’. Dat is letterlijk een vrolijk gezicht…!

Jungle planten

Een extra groene sfeer maak je echter met een ‘junglehoek’. Zet daarom eens planten in een groepje bij elkaar. Kies voor verschillende sierpotten en wissel grote en kleine flamingoplanten in verschillende ton-sur-tonkleuren met elkaar af. Zo creëer je een speels effect.

 

Kijk voor meer info over luchtzuiverende anthuriums op www.breatheandbloom.info of volg op Instagram via @anthuriuminfo.