Over het algemeen zijn we in de zomer lekker veel buiten en in de herfst veel vaker binnen. Buiten regent het, maar binnen is het warm en gezellig! Maar daarvoor moet je je interieur wel even herfstklaar maken. Benieuwd hoe je een sfeervol herfsthuis creëert? In dit artikel geven we je een aantal tips voor een herfst make-over.

Geef je interieur een herfst make-over

Ga voor winterse woonaccessoires

In de zomer kies je waarschijnlijk voor lichte en frisse kleuren en materialen, maar in de herfst wil je een warme sfeer creëren. En daar horen zachte kussens, warme kleedjes en kaarsen bij. Je hoeft niet alles nieuw te kopen, je kunt ook kleine dingen veranderen door bijvoorbeeld de hoezen van de kussens op de bank te verwisselen voor andere exemplaren. Kies hierbij voor stoffen die lekker zacht aanvoelen, zoals fluweel of gebreide stoffen. Combineer dat met een grof gebreid plaid of imitatie schapenvachtje en de bank is helemaal klaar voor avondjes bankhangen. Daarnaast zijn kaarsen echte sfeermakers. Zet er een aantal bij elkaar of koop een mooie kandelaar. Helemaal gezellig!

Lees ook: De 4 stijltrends van 2022 op het gebied van planten, bloemen en interieur

Zo gebruikt Binti Home anthuriums in haar interieur
Foto: Binti Home

Gebruik anthuriums in herfsttinten voor de herfst make-over

Een van de voordelen van anthuriums is dat ze in diverse herfsttinten verkrijgbaar zijn. Wat denk je van bordeauxrood, okergeel of bruin? In een herfstboeket kun je al je favoriete kleuren en bloemen laten terugkomen. Zorg ervoor dat je een mix van bloemen in verschillende soorten, maten en hoogtes hebt, voor een mooi effect.

Lees ook: Herfst in een vaas: inspiratie voor een mooi herfstboeket 

 

Herfst in een vaas: inspiratie voor een herfstboeket

Maak een herfstcreatie

Een ander voordeel van anthuriums is dat je maar een paar stelen nodig hebt voor een groots effect. Zoals bijvoorbeeld een creatie waarbij een reusachtige, gedroogde sierui als basis dient. Steek er een aantal kleurrijke anthuriums in, en de hartvormige bloemen zorgen adembenemend mooi vuurwerk. Stem de kleuren goed op elkaar af door gebruik van natuurlijke tinten voor een rustgevend gevoel. Op een pilaar krijgen de anthuriums de aandacht die ze verdienen en worden ze echt een lust voor het oog.

Lees ook: Haal het buitengevoel naar binnen met anthuriums in herfsttinten

Bekijk ook deze video voor meer herfst make-over inspiratie:

@anthuriuminfo

Easy fall makeover with Anthuriums! #anthurium #homemakeover #fallmakeover #plantmakeover #houseplants #flowers #interior

♬ Smooth Slow Jazz – Jazz Background Vibes