Vanaf september verplaatst het leven zich van buiten naar binnen. Een goed moment om het interieur een nieuwe impuls te geven. Hoe creëer je in no-time een warme, levendige sfeer in huis? Met anthuriums in herfsttinten!

Haal het buitengevoel naar binnen met anthuriums in herfsttinten

Natuurlijke tinten

Een van de voordelen van anthuriums is dat je maar een paar stelen nodig hebt voor een groots effect. Zoals bijvoorbeeld een creatie waarbij een reusachtige, gedroogde sierui (verkrijgbaar bij de betere bloemist) dient als basis. Steek er een paar kleurrijke anthuriums in en de hartvormige bloemen zorgen adembenemend mooi vuurwerk. Stem de kleuren goed op elkaar af door gebruik van natuurlijke tinten voor een rustgevend gevoel. Op een pilaar krijgen de anthuriums de aandacht die ze verdienen en worden ze echt een lust voor het oog. Hiervoor kun je het best de grotere soorten gebruiken met extra lange stelen zodat ze hoog boven de vaas uit torenen.

Lees ook: De 4 stijltrends van 2022 op het gebied van planten, bloemen en interieur

Less is more

Een paar stelen van deze Latijns-Amerikaanse beauties voelen als een compleet boeket waar je lang van geniet. Voor een mooie variatie zet je kleine en grotere soorten bij elkaar. Sommige schutbladen worden wel 25 cm groot, dus met een aantal stelen creëer je een groots effect.

 

Haal het buitengevoel naar binnen met anthuriums in herfsttinten

De exotische kant van groen

De mix van mooie ton-sur-tontinten past bijzonder goed in de exotische trend. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk geel en groen combineren of een bloemstuk maken in diverse kleuren rood, oranje en bruin. Snijd de bloemen wel altijd schuin af en ververs het water wekelijks. Zo blijven ze gerust 2-3 weken staan.

 

Haal het buitengevoel naar binnen met anthuriums in herfsttinten

Er zijn honderden soorten en tientallen styling opties met anthuriums, dus kies maar uit!

Lees ook: Met deze kunstwerkjes uit de natuur geef je het interieur een kleurrijke exotische ‘look’