Voorheen zette je een plant in een pot en je was klaar. Tegenwoordig zijn er zoveel meer opties om je planten mooi neer te zetten, dat een ‘gewone’ plantenpot haast saai lijkt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om te variëren met de plek en de manier waarop je je planten in huis neerzet. Om je inspiratie te bieden, zetten we 6 manieren om je planten mooi neer te zetten op een rij.

Lees ook: Deze planten zorgen voor een schonere én frissere lucht in huis

In een mand

Je ziet het steeds vaker: een mand die in plaats van een plantenpot gebruikt wordt. Het past ook helemaal binnen de Urban Jungle-trend. Gebruik er bij voorkeur een van riet, om een natuurlijke sfeer te creëeren.

Stijlvol Styling

In een plantenbak

Wie zegt dat plantenbakken alleen voor buiten zijn? Je kunt tegenwoordig ook prachtige exemplaren voor binnen kopen.

Draad & Spijker

In een terrarium

Zet een van je planten voor de verandering eens in een terrarium in plaats van een gewone plantenpot! Doordat een terrarium doorzichtig is, kun je de wortels van de plant erdoorheen zien. En daardoor valt de plant nog meer op!

Mooiwatplantendoen.nl

In een plantenstandaard

Tegenwoordig zijn ze in allerlei kleuren, maten en vormen verkrijgbaar, en daardoor kunnen ze echt een toevoeging voor het interieur zijn.

Anthura

Lees ook: 5x gave plantenstandaard van €30 of minder

Op een trapje

Heb je toevallig nog een opstapje of laag trapje in huis staan? Dan kun je die ook als plantenstandaard gebruiken! Zet de plant samen met een stapel boeken en wat andere accessoires op een krukje, zoals op de foto hieronder. Bij een trapje is het leuk om meerdere planten op verschillende hoogtes te zetten.

Anthura

In een Macramé plantenhanger

Eerlijk is eerlijk: hiermee zet je je plant niet neer, maar hang je ‘m op. Maar daarom niet minder leuk, toch? Het ziet er super leuk uit én scheelt ruimte, want je hebt hier geen plekje op de grond voor nodig.

Foto: Anthura

Hoe zet jij je planten mooi neer? Laat het ons op Instagram zien!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

6 manieren om je planten mooi neer te zetten