Hoe zet je planten leuk neer? Voorheen zette je een plant in een pot en je was klaar. Tegenwoordig zijn er zoveel meer opties om je planten mooi neer te zetten en in je interieur te stylen, dat een ‘gewone’ plantenpot haast saai lijkt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om te variëren met de plek en de manier waarop je je planten in huis neerzet. Om je inspiratie te bieden, zetten we 7 manieren om je planten mooi neer te zetten op een rij.

Lees ook: Deze planten zorgen voor een schonere én frissere lucht in huis

7x planten mooi neerzetten in je interieur

Het is heerlijk om je interieur te stylen met planten, maar je moet er wel net inspiratie voor hebben. Benieuwd waar je planten allemaal kunt neerzetten? Lees snel verder voor onze 6 tips om je interieur met planten te decoreren! Zo zet je planten leuk neer:

Plant in een mand

Je ziet het steeds vaker: een mand die in plaats van een plantenpot gebruikt wordt. Het past ook helemaal binnen de Urban Jungle-trend. Gebruik er bij voorkeur een van riet, om een natuurlijke sfeer te creëren.

6 manieren om je planten mooi neer te zetten in je interieur
Stijlvol Styling

In een plantenbak

Wie zegt dat plantenbakken alleen voor buiten zijn? Je kunt tegenwoordig ook prachtige exemplaren voor binnen kopen. Een leuke manier om een aantal planten bij elkaar te zetten.

Draad & Spijker

In een terrarium

Zet een van je planten voor de verandering eens in een terrarium in plaats van een gewone plantenpot! Doordat een terrarium doorzichtig is, kun je de wortels van de plant er doorheen zien. En daardoor valt de plant nog meer op!

6 manieren om je planten mooi neer te zetten in je interieur
Mooiwatplantendoen.nl

In een plantenstandaard

Tegenwoordig zijn plantenstandaarden in allerlei kleuren, maten en vormen verkrijgbaar, en daardoor kunnen ze echt een toevoeging voor het interieur zijn. Ook ideaal voor als je vloerverwarming hebt, en je plant dus niet direct op de grond wilt zetten.

6 manieren om je planten mooi neer te zetten in je interieur
Anthura

Lees ook: 5x gave plantenstandaard van €30 of minder

Plant op een trapje

Heb je toevallig nog een opstapje of laag trapje in huis staan? Dan kun je die ook als plantenstandaard gebruiken! Zet de plant samen met een stapel boeken en wat andere accessoires op een krukje, zoals op de foto hieronder. Bij het stylen van een trapje is het leuk om meerdere planten op verschillende hoogtes te zetten.

Anthura

In een Macramé plantenhanger

Eerlijk is eerlijk: hiermee zet je je plant niet neer, maar hang je ‘m op. Maar daarom niet minder leuk, toch? Het ziet er super gaaf uit én scheelt ruimte, want je hebt hier geen plekje op de grond voor nodig. Hang ze wel op de juiste plek, zodat ze voldoende licht krijgen maar niet in direct zonlicht hangen. En let er op dat je er gemakkelijk bij kunt om ze water te geven.

Foto: Anthura

Plant op water

Hydroponie houdt in dat je een plant met de wortel in water zet in plaats van aarde. Dit ziet er mooi uit én het brengt voordelen met zich mee voor mensen die hun planten vaak water vergeten te geven. In dit artikel lees je hoe je een anthurium kamerplant op water maakt.

Een anthurium kamerplant op water: zo doe je dat
Foto: Judith Beahner, Het Groenlab

Hoe zet jij je planten mooi neer in je interieur? Laat het ons op Instagram zien!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

6 manieren om je planten mooi neer te zetten