In Kasteel Groeneveld in Baarn is van 14 tot en met 22 september de planten en bloemententoonstelling Bloemkunst te bewonderen. Verschillende toonaangevende bloemarrangeurs presenteren hun kunstwerken op de tentoonstelling. Een week lang wordt het kasteel omgetoverd in een geurig en kleurig bloemensprookje en kun je je ogen uitkijken aan al het moois.

Meesterbinder Hans Zijlstra kiest voor anthuriums

In de expositie Bloemkunst zijn in elke kamer hoofdbloem en arrangeur vooraf aan elkaar gekoppeld. Dat nodigt uit tot creativiteit met verrassende resultaten waardoor Bloemkunst op voorhand een succes wordt. In elke kasteelkamer zijn unieke florale kunstwerken te bezichtigen. Meesterbinder Hans Zijlstra, de Nederlandse vertegenwoordiger tijdens het WK Bloemschikken gehouden in de USA, gaat een aparte ruimte inrichten met anthuriums. Hij gebruikt hiervoor kromme, botanische en zelfs gekrulde anthuriums waarmee hij met behulp van de constructie, mooie organische bewegingen kan maken. In de kamer Eemnesser vleugel II is het anthuriumarrangement van Hans Zijlstra te vinden.

Een grote aanrader voor de groenliefhebbers

Ga op in kleur en geur en verwonder over de bloemenweelde een kunst in Kasteel Groeneveld en vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de anthuriumkamer. Met meer dan 20.000 bloemen zijn alle zalen in het prachtige Kasteel Groeneveld in diverse stijlen ingericht door bloemstylisten van wereldklasse. Het is een prachtig showvenster voor alles wat de Nederlandse bloemen- en plantensector te bieden heeft. Bloemkunst is een perfect inspiratiemoment voor bloemenfans, groenstylisten, kwekers en bloemisten. Kortom, een grote aanrader voor de liefhebbers van alles wat groeit en bloeit!

Foto: Bloemkunst 2018, arrangeur Max van der Sluis

Wanneer?

Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 september, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar?

De locatie is Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn, tel. (035) 5420446.

Prijs?

De kosten van deze expositie zijn € 12,50 per persoon (kinderen t/m 12 jaar € 6). Als je je tickets online boekt, ontvang je € 2,50 korting!

Meer informatie en tickets vind je hier