In Kasteel Groeneveld in Baarn is van 15 tot en met 23 september de planten en bloemententoonstelling Bloemkunst te bewonderen. Verschillende toonaangevende bloemarrangeurs presenteren hun kunstwerken op de tentoonstelling die in het teken van de Indian Summer staat. Een week lang wordt het kasteel omgetoverd in één grote bloemenzee en kun je je ogen uitkijken aan al het moois.

Meesterbinder Max van der Sluis kiest voor anthuriums

In de expositie Bloemkunst zijn in elke kamer hoofdbloem en arrangeur vooraf aan elkaar gekoppeld. Dat nodigt uit tot creativiteit met verrassende resultaten waardoor Bloemkunst 2018 op voorhand een succes wordt. In elke kasteelkamer zijn unieke florale kunstwerken te bezichtigen. Meesterbinder Max van der Sluis heeft zich laten inspireren door de anthuriums en besloot een hele kamer te vullen met de snijbloemen. “De anthurium is een krachtige, sterke maar uitgesproken bloem, om zijn schoonheid te versterken verwerk ik deze dan ook het liefst solitair in zijn soort, niet traditioneel maar eigentijds met mooie groei bewegingen die versterkt worden door de mooie gladde bloemstelen en dat dan geheel in mooie herhalende transparante decoratieve vorm geïnspireerd op de welbekende en populaire Dream catchers.”

“Ik heb gekozen voor de kleuren zwart-paars – roze -rood en grijs. Door het contrast van de doffe textuur van de tillandsia, met de prachtige glans van de athurium accentueren we deze nogmaals. Ook passen deze kleuren prachtig in het mooie nazomer seizoen en sluit dan ook perfect aan op de mooie herfstkleuren pracht van de Nederlandse natuur”, aldus van der Sluis.

Een grote aanrader voor de groenliefhebbers

Ga op in kleur en geur en verwonder over de bloemenweelde een kunst in Kasteel Groeneveld en vergeet zeker niet een kijkje te nemen in de anthuriumkamer. Met meer dan 20.000 bloemen zijn alle zalen in het prachtige Kasteel Groeneveld in diverse stijlen ingericht door bloemstylisten van wereldklasse. Het is een prachtig showvenster voor alles wat de Nederlandse bloemen- en plantensector te bieden heeft. Bloemkunst 2018 is een perfect inspiratiemoment voor bloemenfans, groenstylisten, kwekers en bloemisten. Kortom, een grote aanrader voor de liefhebbers van alles wat groeit en bloeit!

Bloemkunst 2018 wordt gehouden van 15 tot en met 23 september en is alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur. Meer informatie en tickets vind je hier