De Düsseldorfse winkelstraat Königsallee is op zaterdag 7 juli met duizenden anthuriums gedecoreerd om het winkelende publiek te verrassen. Het is een gezamenlijke actie van de Nederlandse anthuriumtelers – die met hun hartvormige bloemen en planten de Hartstichting steunen – en de bloemenkunstenares Susanne Schmitt van Blumenhaus am Hofgarten. De fleurige verrassing op deze warme, zomerse zaterdag was een cadeau van de anthuriumkwekers naar de stad Düsseldorf en haar inwoners.

Een zomerse verrassing

Bloemist Susanne Schmitt is tot ver buiten Düsseldorf bekend om haar bijzondere bloemencreaties. Samen met haar team is zij op zaterdagochtend vroeg uit de veren gegaan om de Königsallee in de bloemen te steken. Ook de omliggende modehuizen als Louis Vuitton, Dior en Hermes ontvingen een witte potanthurium. Zodat de bezoekers van de Königsallee zelfs in de winkels konden meegenieten van dit fleurige festijn.

#Kö

De Königsallee is de bekendste en meest bezochte winkelstraat van Duitsland, waar ook veel Nederlanders naartoe komen. Je vindt er zowat alle exclusieve modemerken naast elkaar. Met de zomervakantie voor de deur op een prachtige zomerse dag werd de brug aan het Corneliusplatz in de anthuriums gehuld. De reacties van het winkelende publiek waren louter positief en er werden volop selfies gemaakt. De foto’s zijn veelvuldig gedeeld op Facebook en Instagram en terug te vinden onder de #Kö. Meer foto’s van dit fleurige event vindt je op onze Facebook pagina.

Anthuriumverrassing op de Königsallee Düsseldorf

Dit bloemenevent met de elegante anthuriums is een geschenk naar de stad en haar mensen. Om 19.00 uur werd de installatie afgebouwd en werden meer dan 2.000 anthuriums weggegeven aan bloemenliefhebbers.