In het weekend van 15 en 16 juni vindt de 6e editie plaats van het Aalsmeer Flower Festival. Tijdens dit evenement kun je bloemen en planten op hun mooist zien! Laat je ook verrassen met toepassingen in kunst, design en food.

Wat is er allemaal te beleven?

Er zijn diverse locaties waar er van alles te zien en te doen is. Aalsmeer Flower Festival vindt plaats op 2 locaties:

Historische tuin

Tijdens het Flower Festival is de Historische Tuin op z’n mooist. Onder leiding van arrangeur Elize Eveleens worden er verspreid over het terrein speciale projecten gerealiseerd. Een mix van cultuur, kunst, historie en hedendaags bloemdesign.
Bloemen en planten zoals je ze nog nooit hebt gezien!

Flower Art Museum

Het Flower Art Museum is het eerste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen. Het museum is gevestigd in de voormalige waterkelder van Aalsmeer (tegenover de watertoren) en heeft een binnenruimte van ca. 1.000 m2. Tijdens het festival zijn hier o.a. de tentoonstellingen ‘Bloemen van hoop’ en ‘De taal van bloemen’. Maar dat is niet alles, want onder leiding van arrangeur Marloes Joore wordt de kunst in het museum versterkt met prachtige bloemsierkunst. Gaat dat zien!

Foto: Aalsmeer Flower Festival

Voor jong en oud

Voor kinderen is er eveneens van alles te doen, waaronder bloementaartjes maken en circusworkshops. Jong en oud kunnen daarnaast genieten van een vaartochtje per watertaxi tussen de locaties. Ook rijdt er een pendelbus. Meer informatie over het Aalsmeer Flower Festival vind je hier.

Foto: Aalsmeer Flower Festival