Op het Aalsmeer Flower Festival kun je bloemen en planten op hun mooist zien! Laat je ook verrassen met toepassingen in kunst, design en food. In het weekend van 16 en 17 juni 2018 vindt de 5e editie plaats. 

Wat is er allemaal te beleven?

Er zijn diverse locaties waar er van alles te zien en te doen is. Zo zijn er in Bloemenlust (Oosteinderweg 247) diverse bloemrijke workshops en vinden er op de Historische Tuin (Praamplein) publieksveilingen plaats. Het tuinbouwmuseum van Aalsmeer is ook een locatie die je niet mag missen. Tijdens het festival is hier o.a. de schitterende tentoonstelling ROOOZ met de nieuwste rozensoorten te zien. In de mini-veilingzaal worden publieksveilingen gehouden en kunt u zelf bloemen kopen ‘op de klok’. Ook zijn hier leuke demonstraties.

Daarnaast kun je natuurlijk genieten van de prachtige tuin met bloemen, planten en bomen van vroeger. Neem vooral ook een fijne pauze op het terras aan het water van Het Tuinhuis.

Wie maakt de mooiste selfie?

Tijdens het Aalsmeer Flower Festival kun je meedoen aan de ‘Flower Selfie’ fotowedstrijd. De organisatie daagt bezoekers uit om met de mooiste creaties op de foto te gaan en de leukste afbeeldingen in te sturen voor de ‘Flower Selfie’ fotowedstrijd. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen zoals een Amazon- of Bol.com waardebon van 50 euro. Hoe kun je meedoen? Stuur tot zondag 24 juni je foto in naar info@aalsmeerflowerfestival.nl onder vermelding van fotowedstrijd AFF 2018, en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Foto: Aalsmeer Flower Festival

Een kijkje in de historie van de veiling

Heden en verleden ontmoeten elkaar op de Historische Tuin, waar beide dagen publieksveilingen plaatsvinden (zaterdag om 14.30 en 16 uur, zondag om 14 en 16 uur). In de voormalige veiling Bloemenlust is aandacht voor de historie door middel van films en foto’s. Op beide dagen zijn er om 12.30 en 14.30 uur rondleidingen door Henk de Gooijer. Ook het Aalsmeerse bloemencorso wordt belicht. Voor kinderen is er eveneens van alles te doen, waaronder bloementaartjes maken en circusworkshops. Jong en oud kunnen daarnaast genieten van een vaartochtje per watertaxi tussen de locaties. Ook rijdt er een pendelbus. Meer informatie over het Aalsmeer Flower Festival vind je hier.

Foto: Aalsmeer Flower Festival

Bron: De Bloemenkrant.