Een goede nachtrust doet wonderen! En een belangrijk onderdeel hiervan is de luchtkwaliteit in de slaapkamer. Misschien ventileer je je kamer af en toe door een raam open te zetten, maar er zijn ook andere dingen die hierbij kunnen helpen. Zoals anthurium planten! Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder.

Een frisse slaapkamer dankzij anthurium planten

De anthurium is een prachtige plant met glanzende, groene bladeren en felgekleurde bloemen. Maar het is niet alleen een mooi plaatje: ze heeft ook een luchtzuiverende werking. De anthurium is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof!

frisse slaapkamer

Luchtzuiverende werking

Een van de schadelijke stoffen die de anthurium kan filteren is formaldehyde. Dit is een stof die in veel huishoudelijke producten voorkomt, zoals verf, lijm en meubels. Deze stof kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals irritatie van de ogen, neus en keel, hoofdpijn en vermoeidheid. Door een of meerdere anthurium(s) in de slaapkamer te zetten, wordt de lucht gezuiverd van formaldehyde en andere schadelijke stoffen. Anthuriums zijn dus als het ware natuurlijke luchtverfrissers!

Lees ook: Laat je inspireren door blogger Elleinterieur

Luchtvochtigheid op peil

Naast de luchtzuiverende werking heeft de anthurium ook een positieve invloed op de luchtvochtigheid in de slaapkamer. De plant verdampt namelijk water, waardoor de luchtvochtigheid op een natuurlijke manier op peil wordt gehouden. Een goede luchtvochtigheid draagt bij aan een gezonde nachtrust en voorkomt uitdroging van de huid en slijmvliezen.

Door een anthurium op de slaapkamer te zetten, zorg je dus op een natuurlijke manier voor een gezonde en frisse slaapkamer, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Daarnaast zorgt deze vrolijk gekleurde plant dat je instant happy wakker wordt! Heb jij er al een staan?

Lees ook: Anthuriums à la content creator & blogger StijlInge