Kennen jullie het Instagram MijnHuisje al? Achter dit account gaat Amanda schuil. Samen met haar man en zoontje (1) woont ze in Dronten. De interieurstijl van deze creatieveling is een mix van modern, eigentijds en Scandinavisch. Om een tropische sfeer toe te voegen in huis ging ze aan de slag met anthurium. De planten kregen een plekje op de eettafel en in de slaapkamer.

Tropische sfeer met anthuriums

Voor haar interieurstyling vindt Amanda overal inspiratie. Onder meer op Pinterest en Instagram maar ook ‘offline’ in bijvoorbeeld woonwinkels. Daarnaast zit Amanda altijd vol ideeën en is ze niet bang om wat kleuraccenten in het interieur aan te brengen. Planten als anthurium zijn daarvoor ideaal en Amanda wordt dan ook happy van kleurencombinaties als groen met roze en oranje met roze.

Zelfgemaakte pot

Voor de anthurium op de eettafel toverde Amanda een eenvoudig rotan mandje om tot een echte blikvanger. Zo’n zelfgemaakte pot staat niet alleen vrolijk in eigen huis, maar is ook een ideaal cadeau voor bijvoorbeeld een housewarming, Moederdag, verjaardag of ander feestje!

DIY: Amanda geeft anthurium een originele pot
Foto: Mijnhuisje_

Lees ook: Zo maak je in 3 stappen een oase van groen op je balkon

Met oranje en groen borduurdraad (en naald) maakte ze een zonnige sinaasappel op het mandje. Vervolgens gaat de anthurium erin. Omdat de mand echter niet waterdicht is, zit de plant in een keramieken pot. Dat is wel zo handig, want hoewel de anthurium een heel eenvoudige en sterke plant is, zul je natuurlijk wel water moeten geven. Ongeveer eens per week een flinke scheut is voldoende. Als je twijfelt, voel dan regelmatig of de potgrond vochtig is. Is dat het geval, dan hoef je nog geen water te geven.

 

Frisse lucht

Ook in de slaapkamer zette Amanda anthuriums neer. Dat is verstandig omdat de plant luchtzuiverende eigenschappen heeft. Chemische verontreinigen in de lucht (die bijvoorbeeld voortkomen uit gordijnen, vloerbedekking en televisie) worden zo gefilterd en omgezet naar zuurstof.

Ben je benieuwd naar Amanda’s interieur dan moet je haar zeker volgen op Instagram via @Mijnhuisje_. Wij zijn fan! Wil je meer weten over de luchtzuiverende eigenschappen van Anthurium? Kijk dan eens op www.breatheandbloom.info.