Word jij ook zo blij van planten in huis? Dan ben je vast altijd op zoek naar leuke manieren om meer planten in je interieur te verwerken. Want één plant is ook maar zo saai. Lees snel verder voor 4 originele ideeën!

Zo verwerk je meer planten in je interieur

Een plantentrap maken

Een leuke manier om meer planten in je interieur te verwerken, is door een plantentrap te maken. Je kunt hier bijvoorbeeld een houten siertrap voor gebruiken. Daar hang je op diverse hoogtes planten aan, door middel van plantenhangers. Hierdoor zijn de planten mooi aan één wand geclusterd, waardoor het een soort hangende tuin wordt!

Een binnentuin stylen

De meeste mensen hebben door het hele huis een aantal planten staan. Maar je kunt ze ook bij elkaar zetten, en zo het idee van een binnentuin creëren! Maak bijvoorbeeld een grote plantenbak met daar diverse planten in, of reserveer een hoek van de kamer voor een aantal mooie planten.

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

Zo haal je het reisgevoel in huis met planten
Foto: Styled by Sabine

Een grote plant

Een aantal kleine kamerplanten maken een woning al erg gezellig. Maar om echt impact te maken, zet je een grote plant in je interieur. Een grote kamerplant geeft een exotisch effect in huis en vervult algauw de rol van een levend kunstwerk!

Zo’n grote plant kan trouwens ook als room divider ingezet worden. Zo deel je een ruimte in tweeën, zonder dat het hard wordt. De bladeren laten namelijk nog genoeg daglicht door!

Lees ook: Zo style je grote planten in je interieur: 4 tips

De positieve effecten van planten

Zet anthurium bloemen neer

Een andere manier om meer groen in je interieur te verwerken, zijn snijbloemen. Hierbij kun je denken aan een mooi boeket, maar een aantal anthurium snijbloemen in een hoge vaas staan ook al erg stijlvol. Iets met less is more!

Anthuriums in het Amsterdamse grachtenpand van blogger Klaas
Foto: Dutchguy

Lees ook: 7 manieren om je planten mooi neer te zetten