Waarschijnlijk heb je alle planten in huis nadat je ze kocht meteen in een plantenpot gezet, en heb je daar verder niet meer naar om gekeken. Helemaal niet gek, want een pot is een pot. Toch is het ook leuk om eens te variëren in plantenpotten. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je interieur een hele nieuwe look krijgt. Om je inspiratie te bieden, hebben we zes bijzondere plantenpotten op een rij gezet. In diverse maten en prijsklassen. Ook fijn voor op het verlanglijstje!

Terracotta look-a-like

Deze bloempot van Serax is gemaakt van aardewerk en heeft een robuuste en stoere uitstraling. Dit in combinatie met de aardetinten maakt hem geschikt voor meerdere interieur stijlen. Afmetingen: 25 x 25 cm, prijs: €54,95.

Foto: Serax

Op pootjes

Bloempot Lennox L heeft een zwarte metalen onderstel en de glazen pot heeft een licht-verweerde en daardoor stoere uitstraling. Je kunt ‘m als bloempot gebruiken, maar ook als bloemenvaas of kaarsenhouder. Afmetingen: 26 x 10 cm, prijs: €13,13.

Foto: Countryfield

Een pot goud

Zet je anthurium plant letterlijk in de spotlights met deze gouden bloempot van Madam Stoltz! De pot is gemaakt van aardewerk en is afgewerkt in een gouden kleur. Hij heeft een strak relief, waardoor hij prachtig staat in een Scandinavisch, minimalistisch of industrieel interieur. Afmetingen: 15 x 14 cm, prijs: €10,99.

6 bijzondere plantenpotten voor je anthurium potplant
Foto: madam stoltz

Driepotige bloempot

De ‘Bolpot Driepikkel’ van Serax is gemaakt van aardewerk en voorzien van een glazuur finish. De organische vormgeving en het kleurgebruik maken deze driepotige pot extra opvallend. Afmetingen: 11,5 x 12 cm, prijs: €12,95.

Foto: Serax

Hangende bloempot

Deze hangende bloempot is van Ecopots, heeft een terracotta kleur en is gemaakt van gerecycled kunststof. Hij heeft een strakke look en het ophangmechanisme is netjes in de pot weggewerkt. De pot is voor zowel binnen als buiten gebruik geschikt. Afmetingen: 14,8 x 27,5 cm, prijs: €19,95.

6 bijzondere plantenpotten voor je anthurium potplant
Foto: Ecopots

Vintage look

Deze bloempot van Serax is gemaakt van aardewerk, heeft een glanzende glazuurcoating en ruwe randen, die zorgen voor een stoere, vintage look. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar. Afmetingen: 26 x 25 cm, prijs: €43,60.

Lees ook: 6 manieren om je planten mooi neer te zetten