De Urban Jungle trend kennen we al langer, maar blijft populair! En als het aan ons ligt, gaat deze trend ook nog lang niet weg. Je kunt immers nooit genoeg planten hebben. Gelukkig kun je deze trend goed met andere woonstijlen combineren. Zo past het bij een vintage interieur, maar bijvoorbeeld ook bij industrieel of Scandinavisch. In dit artikel lees je alles over een Urban Jungle interieur.

Wat is een Urban Jungle interieur?

Een Urban Jungle interieur is geïnspireerd door de natuur. Hierbij zie je veel planten, en dan niet maar één of twee. Bij deze trend geldt ‘hoe meer hoe beter’ in plaats van ‘less is more’! Daarnaast worden er veel natuurlijke materialen gebruikt, zoals bamboe, hout en rotan. Een Urban Jungle interieur is niet alleen sfeervol, maar ook erg gezond. Zo heeft onder andere de anthurium een luchtzuiverende werking.

 

Verder is een Urban Jungle interieur ideaal voor woningen met weinig of geen buitenruimte. Op deze manier haal je de natuur namelijk gewoon naar binnen!

De woonkamer van Styled by Sabine
Foto: Styled by Sabine

Hoe maak je een Urban Jungle?

De gemakkelijkste manier om je woning tot een Urban Jungle om te toveren, is ‘m te vullen met veel kamerplanten. Koop een aantal verschillende soorten planten in verschillende maten, om een speels effect te creëren. Zorg daarnaast voor een verschil in hoogte door de planten niet alleen op de grond te zetten, maar bijvoorbeeld op een houten krukje, het vensterbank, de boekenkast en in een macramé plantenhanger. Door deze natuurlijke materialen te gebruiken wordt het geen al te druk geheel en straalt het rust uit.

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

Foto: Bromelia Specialist

Meer Urban Jungle inspiratie: