De anthurium ken je misschien als een heel bijzondere tropische kamerplant. Maar wist je ook dat anthuriums een van de langstbloeiende kamerplanten zijn? En dat je met een anthurium op een natuurlijke manier de lucht in huis zuivert? Kijk, dan mag je een anthurium gerust ‘Breathe & Bloom’ noemen.

Langstbloeiende én luchtzuiverende anthuriums

Haal frisse lucht in huis met anthuriums

De luchtkwaliteit in huis is vaak slechter dan de buitenlucht. Dit komt veelal door vluchtige stoffen uit meubels, kleding, vloerbedekking, verf en printers. Een slecht binnenklimaat wordt steeds vaker genoemd als oorzaak van gezondheidsklachten zoals concentratieproblemen, huidklachten, hoofdpijn en aandoeningen aan de longen.

Onderzoeken laten duidelijk zien dat planten in huis een positief effect hebben op de luchtkwaliteit. Daarnaast geef je met de tropische anthuriums elk interieur een instant-oppepper in rood, roze, paars, oranje, geel, wit of groen. Als een van de langstbloeiende kamerplanten met een bijzonder fraai uiterlijk is de anthurium ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Probeer daar maar eens níet vrolijk van te worden!

Hoe werkt het?

Planten zuiveren de lucht en verlagen de concentraties CO2 en vluchtige organische stoffen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Via hun bladeren nemen planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende planten brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Zo blijft je werk- en leefomgeving fris en gezond.

Meer weten over de luchtzuiverende anthuriums? Kijk dan op Breathe & Bloom!