De tropische anthurium is een must-have voor uw interieur. Met deze krachtige planten maak je gemakkelijk speelse composities. En je hebt niet veel ruimte nodig om een echte plantenhoek te creëren, want de anthurium is er in verschillende maten. De prachtige kleuren maken het een leuke plant om mee te spelen in ontwerpen die een tropisch tintje nodig hebben.

De tropische interieur must-have

De dagen zijn korter en de buitentemperatuur behoorlijk lager, toch kun je met de anthurium een beetje tropische warmte toevoegen aan je interieur. Met een breed assortiment aan vormen, maten en kleuren om uit te kiezen, is de anthurium de ideale plant om mee te werken. De bekendste kleuren zijn rood, wit en roze. Maar er zijn ook tweekleurige, donkerpaarse en bijna zwarte anthuriums. In totaal honderden soorten in verschillende maten!

Lees ook: Zo zorg je voor een Urban Jungle in jouw interieur

De tropische interieur must-have
Foto: Cinefleur

Veelzijdigheid

De anthurium is volledig aanpasbaar aan je eigen unieke stijl. En het leuke is, dat je ze overal in huis kunt zetten. Zelfs in trendy ontwerpen. De plantenexperts van Plantome laten zien hoe je op een creatieve manier een ware indoor jungle creeërt. Zij hebben de anthurium op verschillende manieren en in verschillende settings gebruikt, om zo de veelzijdigheid van de plant aan te duiden.

Wist je dat de anthurium in verschillende bloemvormen bestaat? Het is een zeer diverse bloem en komt in allerlei maten en vormen voor. De meest klassieke is de hartvormige bloem, die ben je vast wel eens tegen gekomen. Maar daarnaast is de anthurium ook verkrijgbaar met lintvormige, tulpvormige, bekervormige en geaderde bloemen.

Foto’s: Cinefleur

Houdbaarheid

Een anthurium heeft een maandenlange bloeiperiode. Verwijder de uitgebloeide bloemen (met steel) van de plant, zo kan de plant haar energie steken in het ontwikkelen van nieuwe bladeren en bloemen. Binnen enkele maanden verschijnen deze nieuwe bladeren en bloemen, die lange tijd staan te stralen in je interieur.

Lees ook: Langstbloeiende én luchtzuiverende anthuriums

Bron: Cinefleur