De anthurium, een bekende plant voor velen met haar hartvormige rode bloemen. Maar de anthurium potplant heeft veel meer eigenschappen waar de meesten niet van op de hoogte zijn. Anthuriums Breathe & Bloom. In dit artikel vertellen wij jullie wat meer over de anthurium met betrekking tot gezondheid en duurzaamheid.

Anthurium: Breathe & Bloom

Breathe & Bloom

Breathe & Bloom staat voor luchtzuiverend en langbloeiend: de twee USP’s van de anthurium. Onderzoek heeft aangetoond dat de werking van een anthurium een positief effect heeft op de luchtkwaliteit binnenskamers. Daarnaast is de anthurium één van de langst bloeiende kamerplanten, met een bloeileven van velen maanden tot aan jaren.

Lees ook: Langstbloeiende én luchtzuiverende anthuriums

Anthurium: Breathe & Bloom
Foto: Diyou

Gezondheid

Vaak is de luchtkwaliteit in binnenruimtes vele malen slechter dan buiten. Dit komt door de aanwezigheid van bepaalde schadelijke stoffen die ontstaan door het interieur, kleding, verf en apparatuur. Dit kan bovendien gezondheidsklachten veroorzaken.

Onderzoek wijst uit dat planten een positief effect hebben op de luchtkwaliteit binnenshuis. Een goede reden dus om jouw badkamer, woonkamer, keuken of werkplek op te leuken met anthuriums. En ook nog eens goed voor je gezondheid dus!

 

Duurzaamheid

Anthuriums zijn één van de langst bloeiende kamerplanten, het hele jaar door maken ze nieuwe bloemen aan. Je hoeft een anthurium dus zeker niet weg te gooien als hij even niet in bloei staat. Ook beter voor het milieu! Daarnaast zijn anthuriums zeer duurzaam. Ruim 90% van de potanthurium-kwekers die zijn aangesloten bij Anthurium Info, zijn MPS-gecertificeerd. MPS staat voor “More Profitable Sustainability”, en het doel van deze stichting is om de milieubelasting van de deelnemende bedrijven tot een minimum te beperken.

Foto: Diyou

Lees ook: Hoe duurzaam zijn anthuriums?

Meer informatie over Anthurium: Breathe & Bloom? Neem dan een kijkje op de website.