Wist je dat de anthurium in verschillende vormen bloemen komt? Het is een zeer diverse bloem, die in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar is. De meest klassieke is de hartvormige bloem, dus die ken je vast wel. Maar daarnaast is de anthurium ook verkrijgbaar met lintvormige, bekervormige en generfde bloemen. In dit artikel lichten we de tulpvormige anthurium bloem toe!

De tulpvormige anthurium bloem

De naam verklapt het al: de tulpvormige anthurium heeft de vorm van een tulp! Voorbeelden van tulpvormige anthurium planten zijn de rassen: Marea en Facetto.

Marea is een bijzondere tulpvormige bloem met een vintage kleurstelling. De bloem heeft een groene basiskleur en verkleurt gedurende het vaasleven door naar roze. Een vlammend roze bovenkant gecombineerd met het fris en lichtgroen aan de onderkant, zorgt voor een bijzonder effect. De nerven van de bloem zijn donkerroze van kleur, wat de vintage look versterkt. Met een bloemgrootte van circa 13 cm, is deze anthurium goed te verwerken in boeketten. Het is een strakke, krachtige bloem.

Marea anthurium
Marea

Facetto heeft een roze-roodkleurige kolf extra lange takken. Hierdoor is het een lieveling van de bloemisten. Het is een fiere bloem, die lijkt gehuld te zijn met een rood sierlint voor haar sportieve prestatie.

Tulpvormige anthurium
Foto: Facetto

Lees ook: Endless anthurium: dit zijn de verschillende vormen van de anthurium