Nu kerst voor de deur staat en de kerstboom waarschijnlijk al staat, ben je vast bezig met de tafelaankleding voor het kerstdiner. Ga je de kersttafel dekken met traditioneel rood in de hoofdrol? Dan kun je daar rode anthuriums goed voor gebruiken.

Ze zijn op verschillende manieren te stylen en staan werkelijk prachtig als kersttafeldecoratie. Om je dat te laten zien, delen we in dit blog inspiratie voor een kersttafelaankleding met rode anthuriums.

Lees ook: Je kerstboom versieren met levend groen

Kersttafelaankleding met rode anthuriums

De kersttafel versieren is toch wel een van de leukste dingen van kerst. Naast het kerstdiner zelf natuurlijk. Mooi servies mag niet ontbreken op tafel. Gebruik mooi wit servies, eventueel met een goud randje, en leg daar je mooiste bestek naast.

Kerst tafelaankleding met rode anthurium bloemen
Foto: Huisje_35

De anthurium staat prachtig in een boeket op tafel, maar is ook heel geschikt om te soleren als kerstdecoratie. Gebruik een rode anthurium bijvoorbeeld als tafelschikking, door een losse bloem samen met een naamkaartje en servet op een bord te leggen. Of steek de bloem door een servetring! Door de sterke en bladloze steel kan de anthurium dit aan zonder dat ze beschadigd.

Kerst tafelaankleding met rode anthurium bloemen
Foto: Huisje_35

Om de rode anthuriums extra te laten opvallen, kun je voor de rest van de kersttafelaankleding neutrale tinten gebruiken. Denk hierbij aan bruin, beige en goud. Daarnaast kun je groen als een accentkleur terug laten komen. Ook is het mooi om verschillende materialen gebruiken, zoals hout, riet en katoen. Zo wordt het niet saai maar is het toch een mooi geheel.

Kerst tafelaankleding met rode anthurium bloemen
Foto: Huisje_35

Na het diner hoef je de rode anthuriums niet meteen weg te gooien. Snijd een centimeter van de onderkant van de steel en zet de bloemen in een vaas met vers water. De bloemen met een kortere steel kun je bijvoorbeeld ook in een sierglas met water zetten. Zo kun je er ook na kerst nog lang van genieten. 

Lees hier meer over de verzorging van de anthurium.