Nu de kerst voor de deur staat halen veel mensen de kerstboom weer in huis. Je kunt hem versieren op de traditionele manier met ballen, lichtjes en slingers. Maar groen specialist Sarah Dikker geeft totaal andere inspiratie, namelijk: een kerstboom versieren met levend groen. Je leest hier hoe je dat kunt doen!

Je kerstboom versieren met levend groen

Levende bloemen en planten in je kerstboom is helemaal de trend van nu. Planten dragen niet alleen bij aan een gezondere leefomgeving, ze laten je kerstboom ook extra stralen. Kan elke plant zomaar in de kerstboom? Ja dat kan zeker. Elke plant met een kluit potgrond eromheen kan in de kerstboom. Planten zoals anthuriums zijn er uitermate geschikt voor. Door de gekleurde bloemen vallen ze goed op in de groene boom.

Je kan de kleur van de anthurium makkelijk laten matchen met je interieur of juist voor opvallende andere kleuren kiezen. Daarnaast heeft de plant weinig water nodig en is daardoor ideaal om in de kerstboom te stoppen. Hoe doe je dat? Je zet de plant met de pot tegen de stam aan en dan blijft de plant in de boom hangen. Je kunt dit met elke sterke plant doen, zolang de pot er nog omheen zit. Naast de planten kun je natuurlijk ook losse takken zoals het geurende eucalyptus, gedroogde bloemen maar ook de anthurium snijbloemen in de kerstboom doen.

 

Wij maakten er een video van. Je bekijkt hem hier: