Is er een baby op komst? Dan ben je vast ook al aan het nadenken over de inrichting van de babykamer. Eén van de laatste trends is de botanische babykamer. Maar hoe creëer je die? We geven je vier tips ter inspiratie, zodat de kleine straks meteen opgroeit in een Urban Jungle.

Lees ook: 6 manieren om je planten mooi neer te zetten

Planten

Je zult misschien niet als eerste aan planten denken bij het inrichten van de babykamer, maar dit kan heel goed. En hiermee creëer je natuurlijk een echte botanische sfeer! Maak een plantenhoekje door een hoge plant op de grond te zetten met daarnaast een anthurium plant op een houten krukje. Dit geeft meteen wat kleur aan de kamer en is het begin van de Urban Jungle! Kies bijvoorbeeld voor de Lili anthurium, die met haar zachtroze kleur de kinderkamer meteen wat verzacht.

Foto: Anthura

Heb je geen ruimte op de vloer? Hang dan een aantal plantjes op in een Macramé plantenhanger. Wat ook heel vrolijk staat zijn een aantal planten in een tasje aan een hanger.

Rotan meubels

Kies voor meubels die gemaakt zijn van Rotan, om de botanische stijl door te trekken. Denk hierbij aan een schommelstoel of een wieg. Een mooie mand doet ook veel voor de ruimte, en je kunt er meteen wat spullen in kwijt.

Lees ook: Zo creëer je een plantenhoek in huis

Botanisch behang

Nog niet genoeg groen? Kies dan voor een botanisch behang. Dit kan in de vorm van palmbomen of andere planten, maar natuurlijk ook in een dierenprintje. Zo wordt het een echte dierenboel!

Knuffeldieren

En om de botanische babykamer helemaal af te maken, zet je er natuurlijk een aantal dieren in. Knuffeldieren, natuurlijk. Je kunt ook een nep schapenvachtje op de grond leggen, voor een zachtere touch.

Meer Botanische Babykamer inspiratie nodig? Bekijk ons Pinterest bord!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Inspiratie voor een botanische babykamer