Kom je ’s avonds moeilijk in slaap? Slecht slapen kan heel vervelend zijn. Als resultaat ben je overdag wat prikkelbaar en kun je je lastig concentreren. Daarom geven we je in dit artikel 3 makkelijke manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren. Probeer ze eens uit en slaap lekker!

3 manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren

Zet een anthurium op je nachtkastje

De anthurium is niet alleen een mooi plaatje: deze plant heeft ook een luchtzuiverende werking. Door een of meerdere anthurium(s) in de slaapkamer te zetten, wordt de lucht gezuiverd van formaldehyde en andere schadelijke stoffen. Zo zorg je op een natuurlijke manier voor een gezonde en frisse slaapkamer, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Daarnaast zorgt deze vrolijk gekleurde plant ervoor dat je ’s ochtends instant happy wakker wordt!

Lees ook: Een frisse slaapkamer dankzij anthurium planten

Gebruik een lavendelspray

Spuit voordat je naar bed gaat een pillow spray op je beddengoed. De subtiele geur van lavendel zorgt voor een ontspannen sfeer. Kies het liefst voor een spray met natuurlijke ingrediënten, zoals lavendel en kamille. Die hebben namelijk een rustgevende werking op je brein.

slaapkwaliteit te verbeteren
Foto: Judith Home

Drink een kop kamillethee

Kamillethee is al eeuwenlang een favoriet natuurlijk slaapmiddel. Het wordt gemaakt van de bloemen van de kamilleplant en staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het helpt de geest te ontspannen, angst te verminderen en een diepe slaap te bevorderen. Perfect voor het slapen gaan dus!

Bekijk ook deze video:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Lees ook: Zo Maak je van je Slaapkamer een Ontspannen Plek