Het is lente! Na de lange wintermaanden is het tijd om je huis te ontdoen van de winterse somberheid en het te transformeren in een lichte en luchtige oase. Bloemen vormen het symbool van het voorjaar, en zijn een gemakkelijke manier om je huis op te frissen. In dit artikel een aantal tips voor een frisse start!

Voorjaarsbloemenpracht: trends en tips voor een frisse start

Houd je ervan om de lente te beginnen met een grote voorjaarsschoonmaak? Vergeet je planten dan niet ook even af te stoffen. Planten nemen zonlicht op via hun bladeren, om zo voedingsstoffen voor zichzelf aan te maken. Dat proces wordt fotosynthese genoemd. Maar als er stof op de bladeren ligt krijgen ze onvoldoende zonlicht, waardoor dit proces veel moeilijker gaat en ze dus minder voedingsstoffen kunnen aanmaken. Op den duur belast dit de gezondheid van planten, en zorgt het ervoor dat ze niet goed meer groeien. Uiteindelijk kunnen ze zelfs doodgaan. Dus naast dat je planten er veel mooier uitzien zonder een stoflaag, is het ook belangrijk voor hun gezondheid!

frisse start
Foto: Diyou

Interieur trends voor het voorjaar

Klaar met de voorjaarsschoonmaak? Dan is het nu tijd om het voorjaar in huis te halen! Een aantal interieur trends die je kunnen inspireren:

  • Pastelkleuren: zachte, romantische pasteltinten zoals roze, lila, perzik en babyblauw zijn dit voorjaar bijzonder populair. Kijk maar eens naar de kleuren van het jaar 2024 California Mauve en Peach Fuzz!
  • Wildflower Chic: bloemschikken op een hele natuurlijke manier. Denk aan veldboeketten met wilde bloemen zoals margrieten, klaprozen en korenbloemen.
  • Groene accenten: naast bloemen kunnen groene planten je huis ook opfrissen. Kies voor luchtzuiverende planten zoals anthuriums, die niet alleen mooi zijn maar ook de lucht zuiveren.

Benieuwd naar andere interieurtrends voor 2024? Lees dan ook: