Elk jaar ontwikkelt het Bloemenbureau samen met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster een aantal stijltrends voor de sierteeltsector. De Groenbranche Trends voor 2024 zijn vier stijltrends waarin bloemen, kamer- en buitenplanten centraal staan. In dit artikel kijken we naar stijltrend Playful Construction, waarbij het draait om experimenteren. Lees snel verder en laat je inspireren!

Stijltrend 2024: Playful Construction

Stijltrend Playful Construction draait om experimenteren. Speelse oplossingen en constructieve grapjes, zoals reuzeschakels die samen een bank vormen. Alles lijkt het gevolg van een verrassende kijk op gebruiksartikelen en decoratieve producten. Kernwaarden van deze trend zijn dan ook: vrolijk, kleurrijk, speels, creatief, origineel, verrassend, constructief en onderzoekend.

Playful Construction
Foto: Bloemenbureau Holland

Playful Construction in het Interieur

Binnen Playful Construction heeft het interieur een optimistische uitstraling, door combinaties van producten en vrolijke kleuren. Opvallende en constructieve vormen geven een verrassend andere kijk op producten. Deze nieuwe vormentaal is het belangrijkste productingrediënt, naast in het oog springend kleurgebruik. Materialen zijn dan ook minder belangrijk. Wel zien we veel buisconstructies van metaal, kunststof of glas die het constructieve karakter van deze trend vormgeven. Oppervlakten zijn vooral glad. Ook dessins spelen een ondergeschikte rol, wat we beperkt zien zijn strepen, blokruiten, ribbels en cirkels.

Kleur is enorm belangrijk binnen deze trend, met een heel divers kleurenpalet tot gevolg. Binnen de kleurkaart zien we felle kleuren, frisse pasteltinten en zilver en lichtgrijs, om allemaal naar hartenlust te combineren. Bij bloemen zien we de cirkelvorm veel terug, zowel in het bloemwerk zelf als in de ondergrond. Hangplanten spelen ook een opvallende rol, spannend sparrend met basisconstructies in potten of wanddecoraties.

Foto: Bloemenbureau Holland

 

Playful Construction in de Tuin

Buiten springen de vrolijke kleuren direct in het oog. Ook hier zoeken we naar creatieve en constructieve oplossingen die een andere kijk geven op de ruimte. Perspectief biedt nieuwe inzichten en constructieve grapjes krijgen een extra lading door kleurgebruik. Flexibiliteit en verrassing worden bereikt door kleurrijke en lichte objecten die makkelijk te verplaatsen zijn. Qua beplanting passen exotische planten en vrolijk bloeiende exemplaren perfect binnen deze trend.

Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2024: Meaningful Earth, Viva la Vida en Gentle Paradox.