Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat we naar de trends van 2024 gaan kijken! En in dit artikel specifiek naar de Flexa Kleur van het Jaar 2024. Een zachte vergrijsde, lichtroze basiskleur, genaamd Sweet Embrace. Benieuwd hoe je deze trendkleur in je interieur kunt stylen? Lees snel verder voor inspiratie!

Flexa Kleur van het Jaar 2024

Voor de 21e keer heeft Flexa wereldwijd de Kleur van het Jaar uitgeroepen. Volgens het Flexa ColorLab draait het in 2024 om je thuis voelen. En daar past Sweet Embrace helemaal bij: een zachte vergrijsde, lichtroze basiskleur die een warm en comfortabel gevoel geeft. De kleur is geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken. Het is een verfijnde tint die van kleur verandert met het licht, maar altijd warmte brengt in een ruimte.

Flexa kleur van het jaar 2024
Foto: Anthura

Sweet Embrace in het interieur

De Flexa Kleur van het Jaar 2024 is niet alleen een subtiele en verfijnde op zichzelf staande tint, maar vormt ook een solide basis voor een groot aantal andere tinten. Zo is Sweet Embrace goed te combineren met dromerige lila’s en moderne gelen. Perfect om elke kamer op te fleuren zonder dat het opdringerig overkomt.

Ook met warme tinten en natuurlijke materialen matcht Sweet Embrace goed. Het zijn wereldse aardetinten die een ruimte vertrouwd, warm en uitnodigend maken. Denk hierbij aan warme tinten natuursteen, aarde, klei, terracotta en hout.

Of wat denk je van rustgevende kleuren geïnspireerd door tinten van bossen en zeelandschappen? Hiermee creëer je een rustgevende plek om te ontspannen en je gedachten te verzetten. De tinten werken perfect met natuurlijke materialen, zoals kurk, hout en wol.

Zoals je ziet zijn er eindeloos veel mooie combinaties met Sweet Embrace te maken! Kijk voor meer inspiratie naar dit Pinterest bord. Meer trends voor 2024? Lees dan ook: