Dat anthuriums in allerlei kleuren komen, wist je misschien al wel. Zo kun je onder andere kiezen uit roze, oranje, paars, geel, zalm, bruin en zelfs zwart. Maar hoe style je deze gekleurde anthuriums? In dit artikel geven we daar een aantal tips voor!

Gekleurde anthuriums stylen

Begin met het uitzoeken van de kleuren anthuriums die je wilt gebruiken. Ga je voor rood, paars, bruin of een andere kleur? Ze mogen lekker kleurrijk zijn zodat ze goed opvallen. Kies ook meteen een aantal soorten groen uit, die we als basis gaan gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn eucalyptus, pruikenboom, beuk en olijftakken. Zoek vervolgens een of meerdere vazen in aardetinten. Zo creëren we een rustige basis en zijn de anthuriums de echte eyecatchers.

Bloemschikken

Aan de slag! Haal de bloemen uit de verpakking, sorteer ze per soort en snijd zo’n vijf cm van de onderkant van de stelen schuin af. Snijd ze niet allemaal op dezelfde lengte af, want voor een speelse compositie werkt het goed om verschillende lengtes met elkaar te combineren. Verwijder ook meteen de bladeren van de stelen die het water raken. Dan ga je het boeket als het ware opbouwen. Verdeel eerst de verschillende soorten groen over de vazen, en voeg daarna de anthuriums toe. Uiteindelijk heb je een compositie waar je niet op uitgekeken raakt!

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer

 

Bekijk ook deze video voor meer inspiratie om gekleurde anthuriums te stylen:

@anthuriuminfo

How to style colorful Anthuriums! #arrangingflowers #anthurium #flowerarrangingtips #bloemschikken #bloemen #bouquettutorial

♬ Penne – Lofee

Lees ook: Herfst in een vaas: inspiratie voor een mooi herfstboeket