Dankzij het thuiswerken is de kans groot dat je afgelopen tijd een thuiskantoor hebt gecreëerd. En het voordeel van een thuiskantoor? Je kunt het inrichten zoals jij dat wilt! Geen baas of collega’s om mee rekening te houden. Waar je wel rekening mee kunt houden, is het gebruik van kleur. Want wist je dat kleuren emoties kunnen oproepen en daarmee invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand? Lees snel verder om erachter te komen welke kleuren je helpen het beste uit je werkdag te halen.

De beste kleuren bloemen & planten voor je thuiskantoor

Geel

Van geel word je vrolijk omdat je een verband met de zon legt. Ook zorgt het ervoor dat je meer dingen zult onthouden. Een te veel aan geel werkt wel vermoeiend, dus verf nooit een volledige muur geel. Kies liever voor gele accessoires, zoals bijvoorbeeld gele anthuriums!

Lees ook: Zo fleur je je thuiswerkplek op met kleurrijke anthuriums

Style je interieur met de Pantone trendkleur van 2021

Groen

Groen zorgt voor een rustig en ontspannen gevoel. Denk maar eens aan een wandeling in het bos, omgeven door groen. Het heeft een kalmerend effect en zorgt voor focus.

 

 

Oranje

Net als geel straalt oranje een warm gevoel uit, waardoor mensen zich welkom voelen. Het werkt stimulerend en wekt creativiteit op. Combineer oranje het liefst met zachte of neutrale kleuren.

 

Koop een anthurium of bromelia en krijg een Elho pot cadeau
Foto: Anthurium Info

 

Roze

Roze zorgt voor een vrolijk gevoel! En dat is ook ideaal als je vaak online afspraken hebt. Worden je collega’s of andere gesprekspartners ook meteen vrolijk als ze jou zien. Je kunt kiezen voor felgekleurde roze anthuriums, maar er zijn ook varianten in zacht roze of richting lila.

 

De beste kleuren voor je thuiskantoor in de vorm van bloemen & planten

 

En, welke kleur kies jij voor je thuiskantoor? Lees ook: 3 redenen om meer bloemen op kantoor te zetten