Heb je een verse bos bloemen in huis, maar vind je het lastig om ze mooi in een vaas te schikken? Dan hebben we drie vaas hacks voor je! Handige tips die je net even moet weten, waarmee je bloemen altijd mooi in een vaas staan. Lees snel verder voor onze tips!

3x vaas hacks

Flower Constellation

Wil je een klein aantal bloemen in een grote vaas zetten, maar vallen ze opzij? Dankzij deze vaas hack laat je losse bloemen fier en enthousiast rechtop staan! Een Flower Constellation is een messing plaatje met gaten, waar je je bloemen één voor één in kunt steken. Op deze manier kun je een robuust veldboeket makkelijk schikken, maar de Flower Constellation is ook perfect om enkele bloemen – zoals anthuriums – mooi bij elkaar te houden.

Je legt de constellatie op je vaas en drukt hem naar beneden om hem te laten passen. Vervolgens snij je je bloemen op de gewenste lengte en verdeel je ze één voor één over de Flower Constellation. Zo kun je makkelijk een waar kunstwerkje maken van je boeket!

Maak een sterrenbeeld-boeket met de Flower Constellation
Foto: House of Thol

Raster van plakband

Vind je het idee van de Flower Constellation leuk, maar gebruik je liever iets wat niet zichtbaar is? Dan is plakband de oplossing! Over de opening van de vaas plak je kruislings stukken plakband, waardoor je een soort raster creëert. Als deze af is kun je er stuk voor stuk bloemen insteken, die dan mooi rechtop blijven staan!

Bekijk ook deze video om te zien hoe je een raster van plakband maakt:

@anthuriuminfo

How to easily arrange flowers using a grid! #flowers #bloemen #flowerarranging #flowerarrangingtips #bloemschikken #diy #anthurium #anthuriumflower

♬ Saxophone & Jazz – Cafe Music BGM channel

 

Vaas in vaas

Heb je een vaas met een wijde hals, maar wil je toch dat je bloemen mooi rechtop blijven staan? Zet er dan eens een smallere vaas, karaf of maatbeker in! Die vul je met water en de bloemen, en zet je in de grote vaas. Zo zul je zien dat de bloemen rechtop staan, ook al is de vaas niet geheel gevuld.

 

 

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer