Heb je wel eens een boeket met anthurium snijbloemen gemaakt? Deze bloem leent zich daar uitstekend voor, omdat ze ontzettend veelzijdig is. Ze komt in veel verschillende kleuren én vormen. De vormen variëren van hart-, naar tulp- en lintvormig. In dit artikel geven we je tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Boeket met anthurium bloemen maken

Begin met het uitzoeken van een aantal mooie anthurium snijbloemen, die je in het boeket wilt verwerken. Kies kleuren die bij elkaar, of bij je interieur, passen en bekijk of je extra groen wilt toevoegen. Eenmaal thuis is het belangrijk dat je de bloemen goed verzorgt. Haal alle verpakkingen en elastiekjes weg en snijd zo’n vijf cm van de onderkant van de stelen schuin af. Zo kunnen de stelen weer genoeg water opnemen.

Dan kun je aan de slag met het neerzetten van het boeket. Begin met de meest opvallende bloemen, en pak daarna de wat kleinere of minder opvallendere. Eindig met de groene bladeren, als je die gebruikt. Je mag de ‘regels’ helemaal loslaten, en de bloemen neerzetten zoals jij mooi vindt.

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer

Voorbeelden van anthurium boeketten

Lees via deze link hoe je dit ton-sur-ton boeket met anthurium en allium bloemen maakt:

Foto: Flower Factor

Lees via deze link hoe je dit boeket van anthuriums in een frame van houten schijfjes maakt:

Nog een aantal andere mooie voorbeelden:

Foto: Styled by Sabine

Heb je een boeket anthurium bloemen samengesteld? Deel er een foto van op Instagram, tag @anthuriuminfo en gebruik de hashtag #fanthurium. Wie weet delen wij jouw foto dan wel!