Eerlijk is eerlijk: bloemen zullen nooit echt ‘uit’ zijn. Maar momenteel zijn ze trendier dan ooit. Je ziet veel bloemenprints op kleding terugkomen, accessoires gemaakt van bloemen, en social media staat vol met interieurfoto’s met daarin prachtige bloemen. Om jou ook te inspireren, verzamelden we drie bloementrends van de zomer 2020.

Lees ook: DIY: een bloemenkrans maken

Eénkleurig boeket

Een van de bloementrends van de zomer 2020 is het maken van een bos bloemen in één kleur. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een boeket met verschillende soorten bloemen in één kleur. Of juist door een boeket samen te stellen uit dezelfde soort bloemen, maar dan in diverse tinten die dicht bij elkaar liggen.

 

Eetbare bloemen

Zoals we al zeiden, komen bloemen deze zomer overal in terug. Zelfs in eten! Je kunt ze verwerken in ijsblokjes, waterijsjes, serveren in cocktails, of als decoratie in een salade of op een taart. Het staat super zomers, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Let er alleen wel op dat je eetbare bloemen gebruikt, en niet zomaar een bloem bij het eten serveert.

Gedroogde bloemen

Een andere trend zijn gedroogde bloemen. Instagram staat er vol mee! En ze zijn super veelzijdig te gebruiken. Zo kun je ze als bos in een vaas zetten, in glazen potjes of onder een stolp zetten, en in een lijstje ophangen.

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer