Organic Modern is de nieuwste trend in interieurland. De basis van deze stijl zijn moderne meubels met rechte vormen, aangevuld met natuurlijke materialen en organische vormen. Organic meets modern! Wil je meer weten over deze interieurtrend en doe je graag wat inspiratie op? Lees dan snel verder!

Wat is Organic Modern?

Organic Modern is een wat zachtere en gezelligere vorm van een klassiek modern interieur. De moderne basis wordt aangevuld met natuurlijke materialen zoals steen, hout en keramiek. Verder zie je veel zachte rondingen, aaibare stoffen en organische texturen. Ook wordt er vaak kalkverf op de muren gebruikt, wat voor warmte en sfeer zorgt.

Hoe creëer je een Organic Modern interieur?

Om een interieur in deze stijl te creëren, wordt meestal voor een rustige basis gekozen. Denk aan wit, beige of gebroken wit op de muren, aangevuld met meubelen in warme, aardse kleuren. Voeg daar accessoires gemaakt van natuurlijke materialen aan toe, zoals plaids, manden en kleine decoratieve voorwerpen. Dit zijn accessoires die per seizoen gemakkelijk te verwisselen zijn. Houd wel ‘less is more’ in gedachten. Vermijd rommel, zodat je voor een luchtig gevoel in huis zorgt. Hang bijvoorbeeld een poster op aan een lege muur, in plaats van een hele galerij te creëren.

Organic Modern: de interieurtrend van 2022
Foto: Elleinterieur

Organic Modern: de interieurtrend van 2022

Meer interieurtrends? Lees dan ook: