Elk jaar onthult Pantone de kleur van het jaar op basis van trends in verschillende branches, waaronder interieur en mode. In 2022 is dat een nieuwe kleur: Very Peri. Een paarse tint, die richting violet gaat. Pantone omschrijft de kleur als levendig maagdenpalmblauw met violetrode ondertonen. Benieuwd hoe je de Pantone kleur van het jaar 2022 in je interieur kunt stylen? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Pantone kleur van het jaar 2022: Very Peri

“Het was belangrijk voor ons om met een volledig nieuwe kleur te komen, omdat we nu een heel nieuwe kijk op de wereld hebben”, zegt Leatrice Eiseman, executive director van Pantone. Het bedrijf omschrijft Very Peri als een symbool van de tijdsgeest en de transitie die men massaal doormaakt. Het is een moedige, fantasierijke en creatieve kleur, die staat voor zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid.

Zo style je Very Peri in je interieur, de Pantone kleur van het jaar 2022

De kleur paars is al eerder uitgeroepen tot kleur van het jaar, maar altijd net in een andere tint. Zo was Ultra Violet de kleur van 2018, een blauwpaarse tint die staat voor ‘originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken’. In vergelijking hiermee is Very Peri-paars is iets blauwer.

Very Peri in je interieur

Het leuke van een trendkleur is dat je zelf kunt bepalen wat je ermee doet. Ga je voor groots of houd je het klein? Als je Very Peri een mooie kleur vindt, maar er wel nog even aan moet wennen, kun je beginnen met accessoires. Denk aan een mooie kaars, vaas, of kussen op de bank.

 

Bloemen zijn ook een leuke manier om kleur in huis te halen. Wist je dat anthuriums in het paars beschikbaar zijn?

 

Foto: Dümmen Orange

 

Foto: Enter my Attic

 

Als je het grootser wilt aanpakken, kun je denken aan een stoel, tafel of een hele muur.

 

Meer trends voor 2022? Lees dan ook: