Hoe kleiner het huis, hoe minder planten? Onzin! Je moet gewoon wat creatiever met de ruimte omgaan. Planten worden vaak achterwege gelaten in kleine ruimtes, terwijl het daar juist veel voordelen heeft om er een aantal te hebben staan! Denk bijvoorbeeld aan de luchtzuivering van een plant, die heeft meer effect in kleinere ruimtes. En zo zijn er nog een aantal voordelen. Je leest ze in dit artikel, naast tips om planten in een klein huis te stylen.

Planten in een klein huis stylen

Zoals hierboven benoemd, heeft het juist in kleine ruimtes veel voordelen om een aantal planten neer te zetten. Naast dat de luchtzuivering van planten daar meer effect heeft, staan de planten zo altijd in het zicht. En dus kun je bijna niet vergeten ze water te geven! Overtuigd? Lees dan snel verder voor slimme hacks om planten in een klein huis te stylen.

Gebruik de muren en het plafond

Over het algemeen geldt dat als een huis ‘vol’ staat, er nog best wat ruimte aan de muren beschikbaar is. En hier zijn planten juist ideaal voor! Zo kun je een plankje ophangen en daar een aantal planten opzetten. Of je hangt een paar plantenhangers aan het plafond. Ook leuk: een speciale hangpot waarmee je een plant ondersteboven ophangt. De pot heeft een geavanceerd irrigatiesysteem, dat ervoor zorgt dat de plant altijd voldoende water heeft en de bloempot niet lekt.

De interieurtrends van 2020

Gebruik spiegels

Spiegels weerkaatsen licht en laten een ruimte zo groter lijken. Dat is al een pluspunt voor een kleine ruimte. Maar zet je ook een aantal planten bij een spiegel in de buurt, dan wordt het groen in de ruimte ook verdubbeld! In de video hieronder zie je het verschil:

@anthuriuminfo

Adding a mirror makes a big difference! #interior #inspo #plants #mirror #hack #trick #simple #interiordeco #decoration #styling #tips #plantsoftik #plantlover #planthack #planttiktok

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Zet kleine plantjes neer

Ze zeggen dat kleine meubels een kleine ruimte nog kleiner doen lijken. Maar dat geldt niet voor kleine plantjes! Deze kun je namelijk heel gemakkelijk overal door het hele huis kwijt. Zet bijvoorbeeld een mini anthurium bovenop een kast, aan het einde van de boekenplank, op je nachtkastje, naast kruidenpotjes: de opties zijn eindeloos! Nog een voordeel daarvan is dat de luchtzuivering meer verspreid is door de kamer, in tegenstelling tot bij één grote plant het geval is.

4 manieren om de mini-anthurium in huis te halen
Foto: Anthura

Lees ook: 7 manieren om je planten mooi neer te zetten