Het einde van de zomer nadert, maar dat betekent niet dat je niks meer aan je tuin kunt doen. Het is misschien zonde om je tuin nu nog helemaal aan te pakken, maar een paar simpele veranderingen kunnen een groots effect hebben. Het doel is: het gevoel dat je een compleet nieuwe tuin hebt, zonder de benodigde investering qua tijd en geld. Lees snel verder voor tips om je tuin een makkelijke make-over te geven!

Zo geef je je tuin een makkelijke make-over

Werk met stoffen

Toe aan een andere sfeer in de tuin? Met stoffen kun je voor een compleet nieuwe look zorgen, zonder dat je alles opnieuw moet kopen. Denk aan kussenhoezen, stoelbekleding en gordijnen. Kies daarbij niet voor één dessin, maar combineer prints en kleuren. Zo is de impact een stuk groter en lijkt alles echt als nieuw.

Zorg voor meer planten

In een tuin horen planten. Wist je dat de meeste kamerplanten, waaronder anthuriums, in de zomer ook buiten kunnen staan? Als je ze maar niet in de felle zon zet. Een andere optie is een statement maken met een aantal grote planten. Denk bijvoorbeeld aan een olijfboom of een palm. Een combinatie zorgt voor een tropisch geheel!

3 tips om je tuin een makkelijke make-over te geven

Voeg verlichting toe

Verlichting zorgt voor veel sfeer in je tuin. Heb je nog geen buitenverlichting? Denk dan eens aan een snoer met lampjes of een hanglamp boven de tuintafel. Zeker nu het steeds weer wat vroeger donker wordt, is buitenverlichting sfeervol én handig. Belangrijk hierbij is wel dat je de snoeren op de juiste manier verwerkt.

Lees ook: Zo maak je een verticaal tuintje op je balkon