De lente is aangebroken, waarbij de zon zich weer vaker laat zien. Bloemen en planten staan weer volop in bloei en Pasen staat voor de deur. Deze feestdagen gaan gepaard met brunch, lunch en diners met familie. In de aankleding spelen bloemen en planten graag de hoofdrol. Pak gerust uit met bloemen op tafel en zet je eigen boeketje voorjaar op tafel.

Lees ook: Een Paasbrunch vol bloemen: 4 tips voor een sfeervolle aankleding

Pak uit met Pasen

Met vrolijke kleuren haal je makkelijk de lente in huis. Ga voor zachte pasteltinten voor een rustige uitstraling of juist opvallende kleuren om er een feestelijke bedoeling van te maken. Heb je alleen maar verschillende vazen in huis? Geen probleem. Contrasterende kleuren halen juist het speelse effect naar boven en door de bloemen in dezelfde kleur te houden, creëer je toch een eenheid.

Als het weer het toelaat, is het heerlijk om de tafel buiten te dekken en kun je je flink uitleven. Pak bijvoorbeeld als basiskleur groen en laat het tafelstuk opvallen door de toepassing van één of twee bonte kleuren. Servies in een bijzondere kleur? Kies dan dezelfde kleur bloemen om het servies te accentueren en er een vrolijk geheel van te maken.

De harmonieuze kleurstelling in de dominante kleuren groen, roze en crème, maar ook de sterke natuurlijkheid geeft charme aan een bloemwerk. Dit lang houdbare en natuurlijke bloemstuk, voelt zich prettig in elke woonsituatie en past perfect op de gedekte Paastafel.

Lees ook: 3x een Pasen DIY met bloemen en planten in de hoofdrol