Op de vensterbank staat je kamerplant natuurlijk prima, maar je kunt nog zoveel meer met deze groene aanvullingen in je interieur. Lees hier een aantal leuke tips over groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarvoor hoef je echt geen groene vingers te hebben! 

Zoek de hoogte op

Lijstjes, spiegels en plankjes om die kale muur aan te kleden doen we al jaren. Maar hoe leuk is het om je muur te voorzien van hangende planten. En dan bedoel ik niet de kenmerkende hangplanten waarbij de sprieten & bladeren naar beneden groeien, maar juist alle variaties op planten. Gewoon in een plantenhanger of een leuke tas. We hebben allemaal al haakjes in de muur, dus ik zou zeggen; lijstjes eraf en hangen maar!

Kamerplant op water

Via wortels van een plant worden de voedingsstoffen en water opgenomen. Het is een prachtig netwerk aan slierten en stengels. Zo mooi dat je het eigenlijk best mag zien. Door de wortels schoon te spoelen en in een laagje water te zetten, is het nog mogelijk ook. Als je de plant uit zijn plastic kweekpot haalt en hem goed afspoelt met water, dan haal je de aarde uit de wortels. Maak de wortels voorzichtig los en schud de aarde eruit. Zolang de wortels water krijgen, kunnen de planten gerust zonder potgrond. Vul de glazen vaas met een bodempje water en zet de anthurium met de schone wortels er in. Zo heb je een hele hippe versie van de plant. Het ziet er leuk en trendy uit en je kan ook nog eens de wortels zien groeien.

 

Foto: Bakker.com

Ga voor groen op je bureau

Naast dat planten sfeer geven aan je werkplek, zorgt het ook nog eens voor minder werkstress en betere concentratie. Een stukje natuur op je bureau kan namelijk erg rustgevend zijn. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat planten een gunstig effect heeft op het concentratievermogen vanwege de luchtzuiverende eigenschappen. Ze verhogen het zuurstofgehalte in de ruimte en dat maakt dat men zich minder vaak ziek is, moe voelt en irritaties aan huid, ogen, neus en keel verdwijnen. Nog geen plant op kantoor of werkplek staan? Genoeg redenen om een bezoek te brengen aan het dichtstbijzijnde tuincentra om jouw bureau een groen tintje te geven. Het is niet alleen fijn om tegen aan te kijken, maar ook nog eens goed voor je.

Een tropisch paradijs

Jouw favoriete plant staat natuurlijk prachtig te shinen in de ventsterbank van jouw woonkamer, maar waarom niet groen in je hele huis? De meest ultieme plek voor de van oorsprong tropische anthurium is toch wel de badkamer. Vanwege de warmte en hoge luchtvochtigheid voelt hij zich daar helemaal op zijn gemak. Daarnaast geeft het natuurlijk een veel leuker uitzicht dan die handdoekenkast. Met en goed boek, kaarsen en een glas wijn maak je er een wellnessmoment van en kun je lekker wegdromen bij jouw tropische uitzicht.