Vaderdag staat voor de deur, zondag 16 juni is het zover. De dag waarop we (een van) de belangrijkste man(nen) in ons leven in het zonnetje zetten. En waar je bij Moederdag al snel aan bloemen denkt, zul je hier bij Vaderdag misschien niet zo snel aan denken. Maar waarom zou je geen bloemen aan een man kunnen geven? Je zult misschien ietwat andere bloemen moeten geven, maar geloof ons: mannen worden ook blij van bloemen! We geven 3 tips.

Geen gedoe

Aangezien vrouwen gemiddeld vaker bloemen krijgen en de meesten dus wel weten hoe ze daarvoor moeten zorgen, is dat bij de meeste mannen niet het geval. Over het algemeen zijn mannen wat praktischer ingesteld, en willen ze een boeket zonder te veel gedoe neer kunnen zetten en ervan genieten. Kies hierom voor mooie en sterke bloemen. Enne, misschien is het ook handig om er meteen een mooie vaas bij te geven, zodat het echt zijn ding wordt.

Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee

Soort bloemen

Een aantal zeer geschikte bloemen aan een man te geven:
• De anthurium is het langst houdbaar van alle snijbloemen, en staat voor exotische schoonheid. Als dat niet lief is?
• Gerbera bloemen hebben weinig water nodig, staan lang en vallen niet halverwege uit of gaan hangen.
• De Lelie staat symbool voor geluk, ruikt heerlijk zoet en zijn lang houdbaar.
• Iedereen weet dat rozen voor liefde staan, dus daar kun je ook niet fout mee gaan.

En onthoud: als jij de bloemen mooi vindt, zal hij ze waarschijnlijk ook mooi vinden. Het gaat uiteindelijk om het gebaar!