Planten zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Ze zorgen voor gezelligheid, maar zijn daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid. Genoeg redenen dus om planten in huis te hebben. Maar hoe pas je bloeiende planten – zoals de anthurium – op een leuke manier toe in huis? Ik geef je graag een aantal voorbeelden.

Één groot statement

Mocht je de ruimte hebben om flink uit te pakken, geef dan je kamer directe impact door een grote eyecatcher neer te zetten. Geef je plant een lichte plaats maar zorg dat zij niet in de volle zon staat. Zo komt zij goed tot haar recht en kan ze ongestoord groeien.

5 interessante feitjes over de anthurium potplant en snijbloem
Foto: Dümmen Orange

Aan de muur

Heb jij een overvloed aan lijstjes, maar niet genoeg foto’s? Of wil je gewoon eens iets anders aan de muur? Dan is wellicht een leuk idee om jouw lijstjes leeg te halen en te vullen met kleine planten. Wist je dat anthuriums ook in miniformaat verkrijgbaar zijn? Die zouden perfect staan aan de muur!

Styling tip hoe decoreer je met anthurium potplanten
Foto: Anthura

Een plant of losse tak in een vaas

Soms groeien planten in het wilde weg en is het mooi om haar een beetje te snoeien. Vind je het zonde om dit weggeknipte blad weg te gooien? Geef het een tweede leven door het blad in een vaasje te zetten. Door af en toe het water te verversen staan deze bladeren makkelijk een aantal weken mooi.

Styling tip hoe decoreer je met anthurium potplanten

In een groepje bij elkaar

Je kunt ook je eigen binnentuin maken door een aantal planten in een groep bij elkaar te zetten. Je kunt ervoor kiezen om allerlei verschillende potten te gebruiken. Het is ook erg leuk om juist allerlei verschillende kleuren planten in soortgelijke potten te zetten.

Styling tip: hoe decoreer je met anthurium potplanten?
Foto: Anthura

In een nieuw jasje

Heb je allemaal verschillende soorten potten, maar wil je één geheel maken? Dan kun je gemakkelijk je eigen potten aankleden. Met wat cadeaupapier en touw kom je al een heel eind en steek je jouw potten in een nieuw jasje.

Styling tip: hoe decoreer je met anthurium potplanten?
Foto: Anthura

Wil je meer stylinginspiratie op doen met anthuriums? Neem dan een kijkje bij onze categorie inspiratie.